cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Breus

• LITERATURA

Vendes per Sant Jordi Els llibreters catalans calculen que han aconseguit igualar les vendes de l'any passat, que van estar devers els 3.000 milions de pessetes, amb la setmana del deu per cent de descompte que decidiren aplicar editors, distribuïdors i llibreters tenint en compte que el dia de Sant Jordi era en diumenge, declararen que si finalment s'aconsegueixen les vendes de l'any passat «es deu exclusivament a l'esforç dels llibreters, que han suportat en solitari el cost d'una infraestructura durant set dies. A més, el descompte cau a càrrec dels llibreters». S'aconsegueixin o no les xifres de l'any passat, els llibreters se senten «satisfets» per haver compensat amb una setmana la pèrdua de vendes que hauria suposat concentrar el descompte únicament el 23 d'abril. Així mateix, el Gremi de Llibreters assenyalà que dissabte va ser el dia més fluix de vendes de tota la setmana.EPR.

• MUSEUS

Noves excavacions a Empúries El Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries ampliarà les zones d'excavació per unir el recorregut entre el foro romà i una sèrie d'habitatges de l'antic poblat i facilitar l'accés als visitants. Aquesta ampliació de les excavacions, per primera vegada en 40 anys, començarà el proper quinze de maig. Les excavacions per connectar l'itinerari s'engloben dins del pla director d'Empúries, que elaborà el propi Museu d'Arqueologia. El projecte, que també inclou la restauració del foro romà, connectarà el foro amb una illa de cases que fins ara estaven aïllades i permetrà un millor accés als visitants. Les excavacions permetran obtenir més dades al voltant de l'evolució de l'arquitectura domèstica en l'època romana i està previst que finalitzin a principis de 2009, any que se celebra el centenari del Museu.EPR.

• PREMIS

L'erotisme guanya els Ciutat d'Evissa La novel·la La Tèrbola mirada de la Mar d'Octavi Franch i el conte infantil El somni de la nena bruna de Jordi de Manuel han estat les obres guanyadores de la vuitena edició dels premis de narrativa i de narrativa infantil Ciutat d'Evissa, que atorga l'Ajuntament de la ciutat d'Eivissa. Les decisions dels jurats han estat fetes públiques la passada nit en un acte celebrat al centre cultural Can Ventosa de la ciutat d'Eivissa. Les obres guardonades seran editades en els propers mesos per Res Publica Edicions. La tèrbola mirada de la Mar és una novel·la d'ambientació urbana contemporània en què el sexe és el principal lligam d'unió entre els seus dos principals protagonistes. L'autor barceloní Octavi Franch té 29 anys i una curta però intensa trajactòria com escriptor, iniciada fa dos anys i en la qual detaca la novel·la Ànima tatuada, guardonada amb el premi Alfons el Magnànim de 1999.EPR.

• ART

Araguaney impulsarà nous valors La Fundació Araguaney llença una nova edició de la Biennal Iternacional d'Art, destinada a joves valors en els camps de pintura i escultura. En aquesta ocasió i per decisió del seu patronat s'ha decidit que els premis que s'atorguin portin el nom d'Ildefonso Sánchez Mera, patró de la Fundació des de la seva constitució i impulsor infatigable del desenvolupament cultural i de l'art en particular, fins la seva inesperada desaparició. Les bases de la Biennal detallen les condicions per a la participació i entre elles cal destacar la limitació d'edat als 35 anys i que no hagin estat abans guardonades en aquest certamen. La Fundació Araguaney editarà un catàleg de la mostra i es compromet a cedir la sala d'exposicions a cada un del guardonats en els seis mesos següents a la celebració de la Biennal.EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris