algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El casal Solleric, porta d'entrada al misteri de la tomba de Tutankamon

Una exposició i un muntatge permetran endinsar-se en el subsòl del desert egipci

97832

El moment de la troballa queda documentat en les fotografies.

Amb un muntatge fidel i l'exhibició d'una tria de les imatges fotogràfiques que testimonien la troballa de Howard Carter, el casal Solleric de Palma permetrà endinsar-se en el misteri de la tomba del faraó Tutankamon. L'exposició, que es prepara com a mostra estrella per al proper estiu al centre, serà possible gràcies a la cessió de materials i del muntatge que ha realitzat el Museu Egipci de Barcelona, gestionat per la Fundació Arqueològica Clos.

«Tutankamon, imatges d'un tresor sota el desert egipci» és el tíol d'aquesta magnífica exposició, que trasporta el visitant a presenciar els moments més emocionants de la prodigiosa troballa arqueològica protagonitzada per Howard Carter el 1922. Les imatges preses per l'objectiu de Harry Burton, fotògraf en exclusiva de l'expedició, i una selecció del diari d'excavació escrit de la mà del propi Carter hi esdevindran elements de primera importància per connectar amb els detalls d'aquesta descoberta.

La mostra, dissenyada per arribar a tot públic amb interès principalment divulgador i potenciant el seu caràcter lúdic, consta de tres grans blocs diferenciats. L'itinerari s'enceta amb deu plafons que esdevenen primera presa de contacte del visitant amb el descobriment, situant-lo amb mapes i plànols d'Egipte i la vall dels Reis, i la presentació dels seus protagonistes. La segona part la integra l'exhibició de més de 60 imatges del moment del descobriment, acompanyades dels respectius textos extrets del diari de Carter, en què es testimonien tots els passos que conduïren l'arqueòleg de l'avantcambra de la tomba fins a la mòmia del faraó, passant per la cambra sepulcral, el tresor i la cambra annexa.

Com a complement a l'exposició, un muntatge espectacular permetrà a l'espectador endinsar-se físicament a la tomba del faraó. L'entorn es completarà amb una selecció de peces originals de l'Antic Egipte, peces úniques i de gran valor històric disposades entorn d'una desena de vitrines que culminaran aquest viatge del visitant a l'exòtic, enigmàtic i atraient món de faraons, jeroglífics, esfinxs, mòmies i piràmides.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris