nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
12°

Grans paelles i les darreres panades

Muro, Pollença, Selva, Caimari i Mancor celebraren els pancaritats que tanquen les festes de Pasqua

Amb paelles i les darreres panades la comarca d'Inca va començar a tancar les festes de Pasqua. Pobles com Muro, Pollença, Selva, Caimari i Mancor varen celebrar ahir els tradicionals pancaritats.

A Muro, un any més les previsions es tornaren a desbordar i l'esplanada de l'ermita de Sant Vicenç quedà petita. Prop de 2.000 persones es calcula que s'hi concentraren per menjar l'arròs de paella «diumengera».

Al santuari de Santa Llúcia, a Mancor, es va repartir gratuïtament vi i cava a tothom que feia una paella. Abans del dinar s'havia fet la processó portant la Mare de Déu de Pasqua.

El puig de Crist Rei acollí el pancaritat dels selvatgins, que començà ben prest amb la pujada fins al cim de la imatge de Sant Sebastià per part dels «quintos». Després, i de forma molt escalonada, hi anà pujant la resta de la gent. No faltaren en aquest cas els problemes de trànsit i d'aparcament.

Els caimariencs, per la seva banda, anaren a fer festa a la zona natural des Fornassos, amb una gran paella popular preparada per l'Ajuntament.

Un dels pocs llocs on l'arròs no fou el rei va ser a Pollença, on la gent conserva el costum de dinar amb les darreres panades, al puig de Maria, això sí després de complir amb l'ofici. L'horabaixa no faltà el cant de la Salve, que marcà l'hora de la baixada. A Campanet els «quintos» del poble començaren ben prest a fer bulla amb el cercavila, durant el qual cantaren els goigs; l'horabaixa anaren a cercar el pi que hauran de pujar avui horabaixa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris