algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Un dels majors espectacles còsmics del segle tindrà lloc el dia 5 de maig

Un agrupament planetari entorn del Sol i, per alguns, la fi del món

Un dels majors espectacles còsmics es produirà el dia 5 de maig quan Saturn, Júpiter, Mart, Venus i Mercuri se situïn en la mateixa línia del cel, el que donarà lloc a un simple agrupament planetari entorn del sol, segons els astrofísics, i la fi del món, segons alguns pseudocientífics.

Vuit minuts després de les deu del matí a Espanya (08:08 GMT), la Lluna, el Sol i els cinc planetes visibles "Saturn, Júpiter, Mart, Venus i Mercuri" s'alinearan en una línia recta imaginària en el espai, donant lloc a un dels agrupaments de planetes més extensos i compactes en alguns segles. Visualment, per desgràcia, el Sol impedirà el gaudi d'aquest esdeveniment que, segons astrònoms i físics, obeeix al mecanisme còsmic i no repercutirà a la Terra, com auguren alguns astròlegs i pseudocientífics.

L'alineament planetari no representa cap sorpresa, però és un exemple curiós de com funciona l'aritmètica i un fenomen com el que es registrarà el pròxim mes es produeix una mitjana de dues vegades per segle, afirmà Pablo de Vicente, de l'Observatori Astronòmic Nacional (OAN). Després d'indicar que el darrer es registrà el 4 de febrer de 1962, aquest expert afirmà que el pròxim agrupament se situarà en torn als 26 graus i que un altre fenomen de característiques similars es produirà el 7 de setembre del 2040.

Però el fet que l'agrupament es produeixi a l'altre costat del sol i de dia resta importància des del punt de vista científic i resulta impossible de veure pel públic aficionat a l'observació astronòmica. En la mateixa línia es pronuncien científics del IAC i la NASA, els quals indiquen que encara que aquest moment constituirà «un dels amassaments de planetes més extensos i més compactes en alguns segles», però visualment no serà molt d'espectacle.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris