cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

L'Atlantis s'enlairà per reactivar el projecte de l'Estació Internacional

La missió espacial ha comptat amb la participació de setze països

El transbordador Atlantis es va enlairar ahir des del Centre Kennedy de cap Canaveral (Florida) en una missió destinada a reactivar la construcció de l'Estació Espacial Internacional (ISS), un ambiciós projecte en què participen 16 països. La missió del transbordador, amb set tripulants a bord, és particularment important perquè «marca l'inici d'un llarg període d'operacions per a l'Estació Espacial Internacional», segons va assenyalar el director adjunt de l'Agència Espacial russa, Valeri Alaverdov.

Després d'una fase d'inactivitat a causa d'un retard en l'activació del mòdul de servei rus Zvezda, la construcció de la ISS serà definitivament activada. Actualment l'embrió de la ISS, que ja roman a l'espai, està compost per dos mòduls, un de nord-americà (Unity) i un altre de rus (Zaria). Acoblats el passat dia 6 de desembre de 1998, ja han fet 8.000 voltes al voltant de la Terra. A més de reparar aquestes dues unitats, la missió dels astronautes és preparar l'arribada de la primera tripulació a finals d'any, amb la instal·lació a bord d'uniformes, diversos útils, impressores per a computadores, aparells de gimnàstica, entre altres materials.

A la tardor hi arribarà el primer equip permanent, compost per un nord-americà i dos russos, que romandran durant cinc mesos a la ISS, realitzant les primeres experiències científiques en el gran laboratori espacial en què es convertirà la ISS. La missió de l'Atlantis durarà devers 11 dies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris