nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Entusiasta acollida a l'edició del llibre «Els foners balears» de Joan Nadal

El volum va ser ahir l'obsequi de «Diari de Balears» per al dia de Sant Jordi

Els lectors de Diari de Balears tingueren ahir, a la fi, a les seves mans la magnífica edició de l'obra Els foners balears, obra del prestigiós historiador Joan Nadal Cañellas, que ha il·lustrat per a l'ocasió l'artista de Felanitx Jaume Mir. Lliurat de franc amb el diari per celebrar el Dia Internacional del Llibre, seguint la tradició de Sant Jordi, aquest rotatiu volgué aprofitar l'ocasió per donar la màxima difusió a una obra indispensable en el coneixement de les arrels de la cultura balear, sorgida d'una àmplia investigació i documentació sobre la mítica figura dels guerrers illencs. El volum fou rebut amb gran entusiasme pels lectors de Diari de Balears i a les poques hores s'exhaurí a la major part de les llibreries. Ara podran internar-se en la història d'uns personatges tan llegendaris com desconeguts en tota la seva riquesa i rellevància en aquella Mediterrània clàssica on foren protagonistes.

Amb l'amenitat que proporciona la ploma de Joan Nadal, actualment catedràtic d'Història a la Universitat de la Sorbona de París, el volum és un viatge envers aquests personatges, orígens de la fona, gestes dels foners, i la transcendència en el context bèl·lic de l'època.

L'obra, editada per a l'ocasió a partir d'una carpeta amb litografies originals que fou presentada per Nadal, té gran atractiu en les imatges de Jaume Mir que acompanyen i il·lustren els texts de Joan Nadal. Amb una gran càrrega de força i descobrint un precís coneixement de l'anatomia, els dibuixos són una nova mostra de l'encert de Mir en la representació dels guerrers balears, ja protagonistes de les seves escultures.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris