algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

Les tres reverències de la Mare de Déu a Jesús

L'Encontre, fidel a la tradició del Diumenge de Resurrecció, va tenir lloc a Palma i a altres pobles

Tal com mana la tradició, ahir, Diumenge de Resurrecció, va tenir lloc l'encontre del Bon Jesús i la Mare de Déu, moment en què ella posa de manifest la seva alegria i fa tres reverències amb el cap davant el seu fill ressuscitat. Un acte que se celebra a diferents indrets de Mallorca.

A Palma, a la Seu que era plena de gom a gom, la processó de l'Encontre va tenir lloc sobre les 10.30 hores. Tot seguit el bisbe, Teodor Úbeda, oficià la missa solemne. La catedral es va omplir de mallorquins, però sobretot hi havia molts de turistes que no es varen voler perdre cap detall de la cerimònia.

A la plaça de Santa Eulàlia també va tenir lloc l'Encontre, que comptà amb la participació de molts de confrares. La delegada del Govern, Catalina Cirer, hi va participar. Les imatges de Jesús i de la Mare de Déu sortiren de diferents portals de l'església de Santa Eulàlia i es trobaren a la Plaça enrevoltats d'una multitud. Els més petits gaudien de debò amb la trobada.

En altres pobles, com per exemple Manacor, també se seguí la tradició. L'Encontre es va fer a la plaça de sa Bassa, on es congregaren molts de fidels. La Mare de Déu va sortir del convent i el Bon Jesús de l'església dels Dolors acompanyat dels angelets. Un acte emotiu que gaudí de la banda de música com també d'una amollada de coloms.

Un cop acabat l'Encontre és el moment d'assaborir un fritet de me, panades i robiols. L'Encontre posa fi a una llarga setmana de processons. A partir d'avui comencen les tradicionals pancaritats i romeries per tota l'Illa, que es perllongaran fins al Diumenge de l'Àngel.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris