cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Els protagonistes de l'escena viuen la seva funció més difícil: dignificar la professió

L'Associació d'Actors i Actrius Professionals fa un balanç dels dos anys d'existència

S'aixeca el teló. Un escenari i una història qualsevol. Des de la butaca, el públic espera. Apareixen actors que van desenvolupant la trama. Un drama, una comèdia, una obra clàssica. S'abaixa el teló. Aplaudiments. Els actors han transmès tot un món de sensacions i han regalat al públic la màgia de l'espectacle. Avui s'ha acabat. I demà, què? Ser actor és molt complicat. Requereix grans dosis d'interpretació i molta vocació. Però això, la majoria que hagi optat per aquest art ho compleix. Ara bé, hi ha altres factors que són els que fan trontollar tots aquells que es vulguin dedicar professionalment a aquesta disciplina i «sobretot a Mallorca», on hi ha tan poques oportunitats.

Com ser actor i no morir en l'intent? Queda molt de camí per recórrer, però de mica en mica s'omple la pica i per això en el 98 es va constituir l'Associació d'Actors i Actrius Professionals amb l'objectiu de dignificar la professió. Quasi dos anys després s'ha avançat en la qüestió, i així ens ho explicaren el president de l'Associació, Salvador Oliva, i una de les vocals, Caterina Alorda.

«Ara hi ha més gent que està d'acord que el teatre ha de ser un objectiu laboral. També hem augmentat el nombre d'afiliats. Quan ens constituírem erem 18 i ara ja som 35. Hem aconseguit avançar una mica. Amb el Govern i l'Associació d'Actors i Actrius de Catalunya s'ha fet un protocol en què tenim dret a entrar dins el book de Catalunya. Hi ha un lligam entre les dues associacions. I darrerament s'han fet dos càstings força interessants», comentaven els actors.

Uns càstings organitzats pel Govern balear per a una producció teatral per al Festival de Sitges i en què es va comptar amb els prestigiosos professors Lionel Spytcher i Gabor Tomba. En aquest darrer hi va haver poca participació que feia perillar la producció.

Tot va sortir brodat i es gaudirà de presència balear a Sitges. Salvador ha estat un dels elegits per fer Fi de partida al costat dels illencs Enric Garcia, Manel Tubert i Aina Frau.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris