algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

Francisca i Cristina es donaren el sí

El poble de Deià es va abocar en les primeres noces d'una parella lesbiana a les Balears

El poble de Deià visqué ahir dematí la que sens dubte serà una de les unions de fet més recordades en els annals de la història de la localitat i de l'illa de Mallorca. Per primer cop en una unió a les Illes Balears, els nombrosos convidats i curiosos varen alçar les seves veus en un alt i clar «visquin les novies», i així era, ja que es tractava de la primera unió de dues dones, Cristina i Francisca.

Eren les 12.00 del migdia quan en una breu cerimònia de gairebé deu minuts i oficiada pel batle Francesc Salas es donaven l'emocionat sí després de vint anys de relació. Minuts abans la filla de Cristina, de mateix nom i amb els ulls plens de llàgrimes, havia fet la lectura dels seus «vint anys d'amor i fidelitat».

També hi tingué paraules per al marc legal de l'homosexualitat a Espanya, afirmant que «no perquè elles tenguin aquesta tendència sexual nosaltres les hem de seguir o tenir algun tipus de trastorn», afirmà. Tot seguit, a la cerimònia el batle va fer entrega del document que acreditava la seva unió al registre de parelles de fet del municipi i tot estigué llest per començar la festa.

En sortir de la sala de plens, una allau d'arròs i pètals de flors confirmà l'estimació d'amics i del poble senser cap a aquesta parella de dones entre aplaudiments i desigs de felicitat. Fou en aquest moment quan Cristina i Francisca, amb molts de nervis i aclaparades per l'acollida, mostraren orgulloses el document que a partir d'ahir acredita la seva unió.

En la seva satisfacció també tingueren paraules per encoratjar altres parelles en la seva mateixa situació a «sortir de l'armari, d'una vegada per totes, i viure lliurement el seu amor».

El batle Salas també fou protagonista ahir i no dubtà a l'hora de mostrar la seva estima per la parella, posant en relleu que «les unions homosexuals no haurien de ser especials, ni anecdòtiques, ni tampoc envoltades d'expectació, sinó simplement la unió de dues persones per amor». L'arribada de la parella al bar que regenta Francisca al poble, Es Pamboliet, encetà la festa grossa amb un menú fred per a tots els que desitjassin apropar-se a viure aquest dia amb elles. Un dia que, segons Cristina, fou el més emocionant de tota la seva vida.

Avui la parella parteix de viatge de noces a Catalunya, terra natal de Cristina, per tal celebrar allà la tradicional festivitat de Sant Jordi. Francisca Soler i Cristina Morall s'atreviren ahir a complir el seu major somni. Fa vint anys abandonaren les seves vides tranquiles i fugiren a les Illes Canàries amb les seves filles d'anteriors unions heterosexuals, Cristina i Mari Toñi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris