algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
21°

El dinosauri, a cor obert

Es fa un estudi d'un exemplar que va viure fa 66 milions d'anys

Paleontòlegs nord-americans han trobat el cor d'un dinosauri que va viure fa 66 milions d'anys i han descobert que probablement bombejava sang calenta i era més semblant al de les aus i mamífers que al dels rèptils.

Aquesta és la primera ocasió en què es pot estudiar el cor d'un dinosauri, les parts blanes del qual se solen destruir en el procés de milions d'anys de fossilització.

Segons ha informat la revista Science, el dinosauri és un Tescelosaurus, un animal herbívor de la mida d'un cavall petit que va viure a Nord-amèrica tan sols un milió d'anys abans que aquests misteriosos animals s'extingissin a tot el món.

A traves de tècniques de raigs X i tomografia computeritzada, els investigadors, del Museu de Ciències Naturals i de la Universitat de Carolina del Nord, pogueren descobrir les quatre cambres que posseeix el cor i també la vena aorta.

Aquest tipus de distribució de l'òrgan suggereix que el cor del Tescelosaurus, al qual han batejat com Willo, era més semblant al que avui tenen els ocells i fins i tot els mamífers, que al que poseeixen els rèptils. Els estudis també apunten que l'animal també tenia sang calenta i un fort metabolisme.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris