cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Un delinqüent provoca cinquanta ferits a Sevilla la «Madrugá» del Divendres Sant

La Policia ha detingut un jove de 26 anys com a causant dels greus esdeveniments

Més de cinquanta persones resultaren lleument ferides a causa del pànic que esclatà a la processó del Divendres Sant a Sevilla. La situació esdevingué quan un jove amb antecedents delictius que respon a les inicials de David S.S. amenaçà el nombrós públic congregat amb un ganivet de grans dimensions.

Des del primer moment causà diverses allaus entre el més de mig milió de persones que presenciaven el pas de les confraries a la «Madrugá» en el centre històric de la capital andalusa. Eren al voltant de les sis del matí a la zona del la plaça del Duque quan el jove de 26 anys començà a proferir les seves amenaces a tots els veïnats que es posaven al davant. D'immediat, entre confusions, pànic i crits la gentada començà a escampar com podia.

Membres de la confraria l'Esperança de Triana confessaren haver viscut «vertaders moments de pànic». Francisco Lagares, majordom de l'Esperança de Triana, relatà que «és la primera vegada que he pogut contemplar una situació tan espantosa i amb tant de pànic general en el carrer». D'altres persones coincidiren en l'explicació dels fets relatant que veren «tres allaus de persones que ho agranaven tot i que desplaçaren els músics en diverses ocasions». Al final la Policia aconseguí reduir el jove passades les sis del matí i la situació es normalitzà passats 45 minuts.

En el moment dels incidents hi havia més de mig milió de persones en el centre històric de la ciutat, seguint les sis confraries que feien els seus recorreguts processonals: l'Esperança de Triana, la Macarena, el Gran Poder, els Crist dels Gitanos i el Calvari. Encara que no s'han pogut concretar les xifres de ferits com a conseqüència de les allaus, el Servei d'Urgències del 061 informà que foren ateses 28 persones en centres hospitalaris sevillans i que dues d'elles romanien al tancament d'aquesta edició encara ingressades per dues angines de pit.

La resta de ferits foren ingressats en àrees de Traumatologia amb fractures, contusions i crisis d'ansietat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris