cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Quan els escolars esdevenen actors

Es va encetar l'XI Encontre de Teatre en Català a l'ensenyament secundari

Devuit centres d'ensenyament secundari es donen cita aquests dies a Muro per representar obres de teatre que porten assajant des de principi de curs.

Les obres de teatre escollides abracen un ampli ventall. Així, es representen des de peces de renom fins a d'altres escrites pels mateixos alumnes de secundària; tampoc no hi falta el drama i la comèdia més boja i divertida.

L'XI Encontre de Teatre en Català a l'ensenyament secundari s'encetà ahir mateix amb la recepció dels participants en el claustre del convent de Muro. Després d'explicar als al·lots que podien participar en diferents tallers, hagueren d'escollir. Hi havia tallers que anaven des de l'acrobàcia fins al joc d'equip o la improvisació o la construcció de personatges; tampoc no hi faltà la comèdia dell'arte o ensenyar-los a maquillar-se i a moure el cos. En conèixer les possibilitats que posaven al seu abast, es decidiren per escollir el taller que més els atreia i es dividiren en funció de les seves afinitats.

I en acabar els tallers, tots partiren corrent per arribar a temps i poder veure una de les dues representacions simultànies que s'havien organitzat per al matí. Així, en el Teatre Municipal els alumnes de Pius XII de Palma representaren No vull ser gran, una obra en què es refonien texts de T de Teatre i de Quim Monzó. Al Teatre Centro, l'institut Guillem Sagrera, també de Palma, escenificà L'Esquitxada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris