cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Els museus Capitolins, la galeria més antiga del món, torna a obrir les portes

Moltes de les peces han estat restaurades i s'han modificat diverses dependències

Els museus Capitolins, considerats per molts experts com la galeria pública d'art més antiga del món, s'han reobert aquesta setmana íntegrament, després d'un temps en el qual moltes peces han estat restaurades i s'han modificat diverses dependències.

El president de la República Italiana, Carlo Azeglio Ciampi, va inaugurar ahir aquesta nova fase dels museus que, en els seus primers dies, serà d'accés gratuït perquè els italians i els turistes puguin gaudir-ne, ja que en els darrers temps només es podia accedir a la pinacoteca.

Els museus estan en la colina capitolina, allà on la tradició diu que es va fundar Roma i on la lloba va donar de mamar a Ròmul i Rem. L'estàtua que recorda aquest fet, l'escultura de bronze més antiga de les que es conserven a Itàlia "segle V a.C.", es podrà veure en el museu després de la seva restauració de 1997.

Així mateix, hi estaran el gegantí cap de l'emperador Constantí, resta d'una estàtua de 12 metres d'altura que representava a l'amperador assegut i el Gal moribund, una de les peces més famoses de l'antiguitat, que recorda la victòria dels romans sobre els gals en el 228 a.C.

Una de les altres peces cèlebres és la Venus capitolina, del segle I a.C., la imatge d'una bella jove que entra en el bany i que ha servit de model per a una infinitat d'escultures posteriors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris