cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Breus

• EXPOSICIONS

La Fundació Miró acull l'art Granell Amb un total de 46 obres "entre pintures, dibuixos, escultures i objectes" la Fundació de Joan i Pilar Miró inaugura avui vespre una mostra que té com a objectiu oferir una significativa representació de la trajectòria artística d'aquest polifacètic artista, considerat com un dels exponents més destacats de la segona gran època del surrealisme. S'exhibeixen peces molt rellevants dels diferents períodes creatius d'Eugenio Granell, qui per primera vegada s'acostarà al públic de Mallorca, que podrà apreciar obres com El jinete del aire (1944), Los juegos de Venus (1958) o Crónica de los fiscales de los años horrendos (1986), entre d'altres. L'obra de Granell figura al Museu d'Art Modern de Nova York i al Reina Sofia de Madrid, entre altres museus i col·leccions europees i americanes. DdB.

Warhol i Noland, a Màlaga Unes 6.000 persones han visitat fins ara l'exposició organitzada per la Diputació Provincial de Màlaga sobre els artistes nord-americans Andy Warhol i Kenneth Noland que es mostra a la Sala Albereda, sota el títolPostpictóricos pop: Warhol i Kenneth Noland. La mitjana de visitants des de l'obertura de la Sala Albereda de Màlaga ha estat de més de 400 persones al dia. «Sol venir molta gent estrangera i també moltíssimes persones joves», assenyalaren fonts de l'organització. Entre els continguts s'inclou una selecció d'obres d'Andy Warhol, amb autoretrats i retrats d'amics i d'estrelles. Inclou imatges impreses serigràficament i objectes del seu fetitxisme personal, signes ineludibles de la societat de consum capitalista, productes d'una voraç psicològica del desig. Per la seva part, l'obra de Noland il·lustra el desenvolupament de les seves posicions més clàssiques, quant a les novetats del format i al tractament del color estructurat per bandes. EPR.

Caravaggio virtual a internet Les obres de Michelangelo Merisi el Caravaggio, que formen part d'una mostra italiana organitzada per l'Acadèmia de Belles Arts de Carrara, podran ser admirades a través d'internet gràcies a l'exposició que ha dissenyat aquesta institució paral·lela a la real, que té lloc a Bergamo. El títol de la ressenya és Caravaggio i la llum en la pintura lombarda i mitjançant la xarxa se'n podrà triar un recorregut virtual personalitzat. L'Acadèmia ha dividit la mostra en diversos temes com pintura profana, clients nobles, realitat, obres sacres i retrats de sant, entre d'altres, per facilitar l'elecció del recorregut. Segons els responsables de l'exhibició, el resultat global és bo perquè s'hi poden admirar obres de Caravaggio (1573-1610) i dels seus contemporanis, com Lorenzo Lotto, amb una visió artística i històrica de conjunt.EFE.

Art Cinètic del 1920 al 1970 al MACBA Obres d'Alexander Calder, Duchamp, Moholo-Nagy, Lygia clark, Helio Oiticica, Pablo Palazuelo, Lenadre Creistofol o Lucio Fontana es mostren des d'ahir al MACBA en una exposició que recorre l'evolució de l'art cinètic entre 1920 i 1970. Segons el comissari, Guy Brett, la mostra Camps de força proposa una nova lectura d'un període de la història de l'art, evitant el plantejament cronològic o historiogràfic tradicional, ja que proposa allò cinètic en un context més ampli. Enfront d'una escena de l'art dominada des dels Estats Units per la influència de l'expressionisme abstracte, el minimalisme i el Pop Art, la mostra opta per reunir una sèrie d'artistes que comparteixen un mateix interès en la investigació del llenguatge del moviment.EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris