algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

«Absenta», recull de la memòria poètica d'Els Quatre Gats en format teatral

L'exComediant Quimet Pla presenta al Teatre del Mar una obra d'humor literari

Les poesies populars de l'esplendorosa i súbtil temàtica modernista són rescatades de l'oblit a Absenta (Rap amb soda) un espectacle d'humor literari a càrrec de Quimet Pla que es presentarà avui a les 22 hores al Teatre del Mar, dins de la programació de la Temporada de Primavera.

Absenta és un homenatge als poetes i artistes catalogats en el sector anarquista del moviment modernista català. L'obra és la recreació de l'excitant ambient literari com a fruit de la combinació d'idees sorgides a les tertúlies del mític local Els Quatre Gats de Barcelona. Tal com assenyalà ahir Quimet Pla «el muntatge és la recuperació dels anomenats poetes negres, uns personatges als qui admir per la riquesa del seu llegat poètic en què tractaven amb ironia i humor els esdeveniments de la seva època».

Sota la direcció de Frederic Roda i l'acompanyament musical de Núria Solina, Quimet Pla (que ha estat durant 15 anys una de les peces principals del grup Els Comediants) aposta per un espectacle enèrgic conduït pel fictici Valentí Piula i Poc, a través del qual interpreta sis personatges desenterrats del món del vodevil, del cabaret i del cafè teatre.

El licor d'Absenta, amb uns perillosos 60 graus i que feia estralls en els artistes modernistes, és el punt de partida de l'obra de Pla, en què segons l'artista «l'objectiu és mantenir la tradició del recital català». Una tradició que fou recollida per Lluís Millà amb l'edició de Versos humorístics catalans com a resultat de la influència modernista, que arribà de seguida al poble esdevenint un moment de màxim esplendor a la societat catalana, de la qual ara Pla n'ha confeccionat una peculiar però fidel versió teatral.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris