algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

La processó del Crist de l'Agonia es convertí en un calvari

La processó, que compta amb un miler de confrares, fou seguida per un nombrós i fervorós públic

99444

El Crist de l'Agonia va tenir problemes per passar pels carrers.

P. Bota.

El convent de Santa Clara fou el punt de partida de la primera de les processons d'aquesta setmana, la del Crist de l'Agonia. Puntualment a les 20.30 hores sortia de l'església la confraria de l'Esperança precedida per un grup de colles de tamborers obrint la que seria una processó més llarga de l'habitual i amb un nou itinerari.

Per motius d'organització, la processó desfilà per la plaça de Santa Eulàlia, Cort, carrer Colom, Sant Miquel i baixà per la Costa de la Pols, plaça Weiler, carrer Orfila i es replegà a Sant Nicolau, església de la qual avui partirà la processó de la Verge Dolorosa.

Prop d'un miler de confrares de les gairebé trenta confraries de Palma prengueren part en ella acompanyant el tres passos d'ahir. Així mateix, foren més de l'habitual el nombre de persones que acudiren a veure desfilar els passos al llarg del seu recorregut. El primer pas a sortir fou el del Jesús del Buen Perdón. Un pas de recent creació, en concret de l'any 1997 obra de l'escultor Manuel Barrado i que anà acompanyat per la seva pròpia confraria i per la banda de cornetes i tambors.

La mare de Déu de la Calatrava custodiada pels seus confrares vestits de blanc i amb caperutxa negra foren els segons a fer la seva sortida. Cal esmentar que aquesta és la confraria més antiga de Palma, fundada el 1902, i per tant de les que té major nombre de confrares. Finalment, sortí el pas del Sant Crist de l'Agonia que permeté observar per primer cop la seva nova peanya. Una obra d'artesania pura realitzada pel mestre artesà de Motril, Eleuterio Aragón.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris