algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Els dissenys de Balenciaga veuen la llum en una exposició antològica

L'exposició, ubicada a Valladolid, estarà oberta fins al mes de juny

El Museu Nacional d'Escultura de Valladolid inaugurà ahir una exposició amb 36 models de Cristóbal Balenciaga, que a més inclou accessoris de joieria, documents i fotografies del modista. La mostra està considerada com la més completa sobre l'obra del dissenyador que s'organitza a Espanya des de la dècada dels anys 70.

L'exposició estarà oberta al públic en el palau de Villena, una de les seus del Museu, fins el proper mes de juny. La iniciativa de dur els models firmats per Balenciaga a un museu estatal servirà com a punt de partida per a l'exposició antològica que sobre la seva obra prepara la Fundació per a l'any 2002 en el Reina Sofia de Madrid.

El recorregut per les sales del palau de Villena s'obre amb la projecció d'una pel·lícula en blanc i negre d'una de les darreres desfilades de modes a la Casa Balenciaga de París. Per il·lustrar les principals aportacions de Balenciaga a l'alta costura internacional, el comissari, Julián Argilagos, ha seleccionat més de trenta models, principalment de les dècades dels anys 50 i 60, alguns dels quals no s'havien mostrat en una exposició anterior. En la seva majoria procedeixen de la col·lecció particular de Givenchy i han estat donats a la Fundació.

Julián Argilagos destacà en el decurs de la seva inauguració la vigència que mantenen els dissenys de Balenciaga, i posà en relleu les seves aportacions a l'alta costura des que s'instal·là a París l'any 1937. Entre els senyals d'identitat del modista destacaven els talls de línies escultòriques i l'experimentació amb plomes de gall tenyides.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris