algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El Diumenge del Ram ple de fidels i solemnitat

El bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda va beneir els tradicionals rams i palmes al Palau Episcopal

67040

La processó de l'entrada triomfal de Jesús a Jerusalem omplí els carrers l'horabaixa. Fotos:A.E./J.R.

El Diumenge del Ram, el primer dia gran de la Setmana Santa, es va celebrar ahir a la ciutat amb la tradicional cerimònia de benedicció de palmes i rams d'olivera.

Sota un temps assolellat, el pati del Palau Episcopal va ser a partir de les 10 hores el principal escenari de la celebració religiosa de l'arribada de Jesús a Jerusalem. El bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, presidí i participà de l'acte conjuntament amb diferents representats de la comunitat catòlica de l'Illa, entre els qui figurava el president de l'Associació de Confraries de Setmana Santa de Palma, Tomàs Darder.

Nombrosos fidels ompliren de gom a gom el pati episcopal, així com els diferents indrets de la Seu, portant a les mans les característiques palmes i rams. Petits i grans, en representació de les diferents parròquies i confraries de ciutat, assistiren a la cerimònia i foren testimonis d'una de les festivitats més esperades pels creients. Il·lusionats nins i nines acompanyats per familiars acudiren a primera hora del matí a les paradetes de palmes disposades als principals carrers.

Tomàs Darder va titllar aquesta celebració d'«un veritable acte digne i solemne».
Després de la benedicció de palmes i rams a càrrec del bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, la comitiva va visitar la basílica de Sant Francesc. Aquest va ser sense cap dubte un dels moments més significatius de la jornada, en què el claustre del temple s'envoltà de la bellesa de diferents cants corals interpretats pels joves membres del Cor de Sant Francesc.

Un sant ofici a l'església catedral basílica, va tancar l'acte religiós, en què la benedicció de rams i palmes també va tenir lloc a totes les esglésies de la ciutat.

A l'horabaixa s'inicià a l'església parroquial de Sant Jaume la processó en què unes 32 confraries, compostes per penitents, portants i músics, desfilaren per Palma duent els tradicionals pasos. La passió, la fe i els sentiments d'emotivitat es mesclaren ahir a Palma en un dia que per a molts representa el patiment de l'ésser humà.

Avui, dilluns sant, a les 20.30 hores es farà la processó del Crist de l'Agonia que partirà des del monestir de Santa Clara. El recorregut, que finalitzarà a l'església parroquial de Sant Nicolau, passarà per la plaça de Santa Eulàlia, plaça de Cort o la plaça Weyler, entre d'altres indrets.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris