algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Els aires de Setmana Santa envaïren els carrers

L'acte central de la jornada fou l'encontre històric dels sants crists de la sang de Sineu i Palma

Els aires de Setmana Santa ompliren ahir alguns dels carrers i esglésies de Palma.
L'acte central de la jornada fou a l'església de la Sang amb motiu del retrobament dels crists de la Sang més importants de Mallorca. El sant Crist de Sineu arribà a Palma a la plaça de Santa Magdalena i d'allà fou portat a l'interior de l'església de la Sang pels seus confrares. Acte seguit esdevingué el reverencial encontre dels dos passos.

La iniciativa, que partí de la parròquia de Sineu, al capdavant de la qual es troba el rector, Joan Parets, comptà amb una nombrosa assistència de públic i donà pas a la concelebració d'una missa solemne. Aquest acte fou organitzat amb motiu de l'any jubilar, segons afirmà el president de les confraries de Palma, Tomàs Darder. D'altra banda, confraries celebraren ahir horabaixa la seva primera trobada a la plaça de Santa Eulàlia. Amb intervals de gairebé cinc minuts, les diverses bandes que prengueren part a l'acte sortiren de la plaça de Cort en recorregut per Sant Domingo, Jaume II, la plaça del Marquès del Palmer, la plaça Major, Sant Miquel, carrer dels Oms i la Rambla. Durant tot el recorregut que realitzaren oferiren repertoris de peces musicals de temàtica centrada en la Setmana Santa.

Aquest acte, nou en el programa, esdevé per destacar la importància de les bandes de música en les celebracions ja que, segons esmentà Darder, «la seva feina de mesos passa gairebé desapercebuda en les processons i d'aquesta manera es poden lluir». La jornada d'ahir també veié el trasllat oficial del pas titular de la Verge de la Salut des de l'església de la Santa Fe fins al convent de Santa Magdalena. El pas fou muntat al complet i dut pels portants i per la pròpia agrupació musical. La imatge de Nostra Senyora de la Salut estava esperant l'arribada del seu pas al convent i se la pogué veure per primer cop amb l'hàbit de sortida en processó. Aquest ha estat confeccionat enguany i és en color blanc i brodat en or. L'acte acabà amb un besamans i la pregària de les tres avemaries a la verge pels feligresos que acudiren a l'acte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris