algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El món de l'escena triomfa a l'Illa amb un component interpretatiu de qualitat

Felanitx i Binissalem acolliren la segona jornada del I Festival de Teatre Amateur

Felanitx i Binissalem acolliren ahir amb una gran afluència de públic el segon dia de la programació del I Festival de Teatre Amateur organitzat per la Federació Balear de Teatre Amateur (FBTA), sota les directrius de la Confederació Estatal. Un total de tres representacions i diverses activitats envoltaren l'esdeveniment escènic en què participaren les companyies més representatives de les federacions de diferents comunitats.

En el decurs del matí el grup de teatre de Madrid El Hambre fou l'encarregat d'iniciar a l'Auditori Municipal de Felanitx una jornada, caracterizada per la qualitat interpretativa dels actors congregats, amb l'obra Good Night Txèkhov, en què un seguit de joves promeses de l'escena exposaren una de les temàtiques més assajades per l'autor: la ridiculesa de la dona. El president de la FBTA, Damià Tomàs, va titllar aquesta segona funció del certamen com «un interessant espectacle compost per magnífics actors en què es va reproduir fidelment la composició de Txèjov».

Un esdeveniment al qual assistiren 230 congressistes nacionals i internacionals, així com les principals autoritats municipals, entre les quals es trobava el batle de Felanitx, Miquel Riera. Després d'un dinar de germanor celebrat al Parc Municipal, continuà a les 15.30 hores la diada de la mà de la companyia La Viajera de la Federació de la Comunitat Valenciana amb la narració oral en format de monòleg Operación Sepulca.

El Centre, un dels grups més representatius de la Federació de Catalunya (composada per 300 companyies), va presentar a Binissalem la creació de Maria Barbal Obra Tartera, la història de dues dones a través del temps, sota la qualitat narrativa que s'ha utilitzat com a fonament literari en l'àmbit de la docència.

Una torrada popular al pati de l'escola vella de Binissalem, a la qual foren convidats tots els assistents, va cloure una intensa jornada, en què confluïren diferents estils interpretatius.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris