algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Breus

• ART

Una altra «gorda» de Botero a Colòmbia L'artista colombià Fernando Botero entregà ahir a la ciutat caribenya de Cartagena (Colòmbia) una monumental escultura d'una dona nua que des d'ara reposa a una placeta del centre colonial del balneari. El famós pintor i escultor descobrí l'obra al llarg d'una vistosa cerimònia nocturna en la qual els convidats assistiren vestits de blanc, per simbolitzar el clamor per la pau del país. «Figura reclinada 92» és el títol d'aquesta escultura, que pesa 650 quilos i jeu sobre una base de coralina. El propi mestre escollí per exhibir la seva escultura la plaça de Santo Domingo, al centre històric de la ciutat. Just abans de la cerimònia, Botero formalitzà la donació de la peça, la primera que Botero regala al principal destí turístic de Colòmbia, mitjançant un document que signà al despatx de la batlessa local, Gina Benedetti de Vélez.EFE.

• EXPOSICIONS

La Rioja exhibeix la seva cultura El president del Govern de La Rioja, Pedro Sanz, acompanyat del ministre d'Agricultura en funcions, Jesús Posada, inaugurà ahir l'exposició «La Rioja. Tierra Abierta», en què es projecta la imatge d'aquesta regió envers la cultura universal. La mostra, que romandrà oberta a la catedral de Calahorra fins a l'octubre, arranca en l'origen de l'univers i la vida, trasllada el visitant a la Prehistòria i el passeja per les fases de la Història per retornar-lo a la realitat de l'any 2000 i la telemàtica. Organitzada per Caja Rioja amb un pressupost de 800 milions de pessetes, l'exposició té com a document estrella un Còdex 46, primera mostra gràfica del romanç hispà, escrit als monestirs de San Millan de la Cogolla, que es troba dipositat a la Reial Acadèmia de la Història, i que aplega quinze mil peces artístiques de la diòcesi riojana.EFE.

• MUSEUS

La Generalitat amb el Museu Picasso L'Ajuntament de Barcelona sol·licitarà a la Generalitat de Catalunya la seva participació amb un 20 o 25 per cent del pressupost d'inversions pendents al Museu Picasso, que va ser cedit pel pintor malagueny a la ciutat i que és el tercer més visitat d'Espanya. La proposta de participació del Govern català en el Museu Picasso serà un dels assumptes que tractaran el batle de la ciutat Joan Clos amb el conseller de Cultura de la Generalitat, Jordi Vilajoana, en una reunió prevista per després de Setmana Santa.EFE.

• LITERATURA

Naixement d'una col·lecció Amb la finalitat d'analitzar els canvis experimentats en els diferents rols femenins, tant a la vida pública com a la privada, l'editorial Plaza&Janés llança al mercat una nova col·lecció sota el títol «Models de dona». Dirigida per Pepa Roma, periodista i autora de tres novel·les, una de les quals va ser premi Andalucia de Novel·la, la nova col·lecció té com a eix vertebral analitzar la història de les dones i les seves diferents manifestacions a tots els àmbits. La mujer en la política, Mujeres en el arte, Qué me pongo y La tiranía de la belleza són els quatre primers títols que sortiran al mercat.EFE.

«Llibertat absoluta» de la poesia María Asunción Mateo, vídua de Rafael Alberti ressaltà ahir la «llibertat absoluta» de la poesia actual espanyola, en el decurs de la jornada de cloenda de la trobada de joves poetes «Poesía última», que acollia des de dijous la Fundació Rafael Alberti i a la qual han assistit un centenar de participants.EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris