algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Joves d'ara, promeses de les lletres del futur

El col·legi Pius XII entregà divendres els premis Lleó de narrativa curta en llengua catalana

71214

D'esquerra a dreta, J. Dolç, A, Martínez, L. Martínez, M. Bennàssar, Maria Rosselló i C. Simonet.

El vespre del divendres congregà més de 200 persones entre alumnes, professors i pares del col·legi Pius XII en la gran entrega dels premis El Lleó de narrativa catalana. D'aquesta sisena edició resultà guanyadora del primer premi Maria Rosselló, de 14 anys, pel seu relat I la vida continua, una narració curta intimista carregada de lirisme i de recursos literaris a través del qual es recreaven imatges molt suggerents. El premi estava dotat amb una beca de 150.000 pessetes per cursar estudis l'any que ve al centre.

Els treballs de Carolina Simonet, de 16 anys, i d'Albert Martínez, de 13, presentats amb els títols de Anorèxia o bulímia?...Impossible! i El vaixell del capità Braun aconseguiren els segon i tercer premi respectivament. El primer fou guardonat per la pulcritud dels detalls i l'excel·lent caracterització dels personatges en el decurs de la malaltia i d'Albert Martínez per l'exotisme i capacitat de fabulació de l'alumne. Així mateix, el jurat lliurà tres mencions especials als alumnes Miquel Bennàssar, Laura Martínez i Joana Dolç.

Els guardonats foren escollits entre més de 200 treballs presentats per alumnes del segon, tercer i quart curs d'Educació Secundària Obligatòria. Aquests, en una primera selecció realitzada pels mateixos alumnes foren reduïts a dos treballs per classe per després ser llegits a les classes i escollir-ne un. D'aquesta manera, quedaren els sis treballs que han estat guardonats i que el jurat, integrat per professors i alumnes classificaren d'acord amb la seva consideració.

Pel que fa a la gala, aquesta es perllongà fins passades les dotze de la nit. Entre els convidats per la direcció del centre hi foren presents, a més de Ramon Díaz, en representació de la Conselleria de Cultura i Joan Gelabert de l'OCB, el president del Grup Serra, Pere Serra, acompanyat pel seu fill, director general de publicacions del grup editor i director de Diari de Balears, Miquel Serra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris