algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Emilio Arnao vessa al seu «Llibre negre» la memòria vital i literària

A través d'una trentena de poemes, el poeta i professor ciutadà Emilio Arnao ha filtrat al seu Libro negro el seu recorregut vital i la memòria de les lectures que l'han format. Volum d'evident factura surrealista, El libro negro, editat pel segell Calima a la seva col·lecció de textos poètics, va ser presentat ahir al públic amb un acte realitzat al Centre de Cultura de Sa Nostra, i que comptà amb la participació del també jove escriptor illenc Romà Pinya Valls.

Organitzat entorn de tres parts, el poemari repassa amb composicions de factura surrealista que també assumeixen la influència barroquitzant tres etapes molt marcades en el camí vital del Jo poètic: «És l'evolució que hi ha des de l'absoluta felicitat de la infantesa, passant per l'estat quasi agònic de l'adolescència, fins arribar a la situació escèptica de l'entrada a la maduresa», indicà l'autor.

Precedit de diverses publicacions, aquest Libro negro és per Arnao una passa més en la recerca de la seva veu personal, objectiu que centra la seva «lluita diària» amb la paraula i el text. Hi arriba a través de les seves variades lectures, perquè «d'escriure, se n'aprèn llegint», que s'acumulen en el bagatge conferint un caràcter especial i ric al seu camí propi. En aquest cas, el camí es desvetlla farcit de figures surrealistes, amb un ambient no exempt de l'atmosfera dels romàntics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris