algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

Benjamín Palencia exhibeix llibertat i passió d'avantguardista a ses Voltes

L'espai mostrarà durant tres mesos un centenar de dibuixos de l'artista madrileny

76152

«Dues figures» del 1930, per a un llibre de Pablo Neruda.

Completant l'exposició que ja dedicà ara fa dos anys a l'artista madrileny Benjamín Palencia, l'Ajuntament de Palma torna a dedicar atenció especial a la rica expressió d'aquest lliure i apassionat representant de l'avantguarda del segle XX. Si en aquella ocasió es mostrà la més popular faceta pictòrica de l'autor, centrada en el paisatgisme d'Espanya, són un centenar els exemplars d'obra gràfica els que testimoniaran a ses Voltes, des de diumenge i al llarg de tres mesos, l'afició i dedicació de Palencia al dibuix.

Concebut com a obra en si mateixa, més enllà del mer esbós, el dibuix assoleix en mans de Benjamín Palencia sons de multireferencialitat i intens caràcter mercès a la simbiosi de tradició i modernitat. Influències begudes de Picasso, Joan Miró, André Masson, Salvador Dalí i Paul Klee es deixen apreciar en aquesta reunió diversa de dibuixos en què s'exhibeix l'acostament de Palencia a una gran varietat de tècniques.

La mostra, prou ampla com per obligar al condicionament de les sales permanents de ses Voltes per fer possible la seva instal·lació, permet també copsar l'estreta relació de Benjamín Palencia amb el món literari d'aquell temps. Director artístic de la companyia teatral lorquiana La Barraca, Palencia deixà entre els seus dibuixos esbossos i cartells d'alguns espectacles, projectes de decorats i creacions per il·lustrar portades de llibres.

L'exposició, que arriba a Palma pel patrocini realitzat per Lladró, s'integra en la seva gran majoria per peces pertanyents als fons dels hereus de l'artista, dibuixos que en bona part havien estat guardats fins al moment sense exhibir-se.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris