algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

Luis Maraver revisa deu anys de creació per inaugurar Can Gelabert

L'exposició, que abraça el període 1989-1999, obre les portes el proper dissabte

95996

Artístic retrat de Luis Maraver.

Fent revisió dels seus darrers anys de creació, el pintor instal·lat a Mallorca Luis Maraver comptarà aquest dissabte amb els honors d'inaugurar l'ampli espai expositiu del nou casal de Can Gelabert, a Binissalem. Ho farà amb una exposició retrospectiva que, a través de peces seleccionades pel mateix artista, faran llum sobre els fets i les circumstàncies que han determinat les diverses etapes per les quals ha travessat el pintor, oriünd d'Andalusia, al llarg d'aquest decenni.

Sota el títol de «Pasos 1989-1999», l'exposició ha estat realitzada per l'artista amb la intenció de recorregut, de mirada enrere que es remunta fins a la significativa data de 1989. És llavors quan, assenyala Maraver, comença una nova etapa en la seva producció, marcada pel viatge a la seva terra natal, Doñana, que engegà tot un procés d'investigació entorn del paisatge.

Amb la certa circularitat que proporciona el tema del paisatge, reprès encara que amb divers tractament a finals de la dècada dels 90, l'exposició posa també en relleu l'etapa que Maraver dedicà al diàleg amb altres pintors. Fragments de peces de Velázquez i Caravaggio compten entre les que l'artista interpretà «com a exercici d'aprenentatge i de creació».

Una altra circumstància determinant en la producció d'aquests anys és el naixement del seu fill Lluís, també testimoniat en la mostra amb la seva presència reiterada, que despertà en l'artista un instint paternal i una tendresa que difícilment es poden obviar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris