muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Breus

• LITERATURA

«La nit que jo estim», d'Ivan Terrassa El Cercle de Belles Arts de Palma acull aquest vespre, a la seva seu del Casal Balaguer, la presentació de la novel·la La noche que yo amo, debut en el camp de la narrativa de l'escriptor Ivan Terrassa Munar. La directora d'audiovisuals del Grup Serra, Paula Serra Magraner, tindrà l'honor de conduir la presentació en societat d'aquesta novel·la, declarada finalista del II Premi Ópera Prima de Nous Narradors. L'obra, la primera temptativa literària d'aquest llicenciat en Ciències de la Comunicació i en Ciències Polítiques per la Universitat de Miami, va ser destacada pel jurat com a novel·la rebel, lírica i brutalment sensible, un ball de màscares entre la vida i la mort que s'articula com a al·legat desesperat de llibertat. La presentació, a les 19'30. DdB.

Novel·la històrica Mallorquí resident a França des de fa devers trenta anys, l'escriptor Antoni Lluc Ferrer presenta aquest matí la seva darrera publicació. Editada per Proa en la seva col·lecció de narrativa Beta, El bastió de la llibertat és una novel·la de gènere històric en la qual s'evoquen l'entrada dels 100.000 fills de Sant Lluís a Barcelona a través de dos personatges exiliats a Marsella. Amor, intriga maçònica, misteri i marc històric són els ingredients que es donen cita en l'obra, articulada des d'una mirada retrospectiva. La presentació, a les dotze d'aquest matí, tindrà lloc a la sala de graus de l'edifici Ramon Llull de la UIB, a càrrec del secretari general del PSM, Mateu Morro. DdB.

El teatre de Guillem d'Efak Amb el recordatori de la figura entranyable i emblemàtica que va ser el ja desaparegut Guillem d'Efak, el saló de plens de la seu del Consell de Mallorca a Palma fou anit l'escenari de l'homenatge a l'escriptor i cantautor, amb la presentació del volum recopilatori de les seves peces de teatre. A cura de Bartomeu Mestre, el volum publicat per l'editorial Llibres d'El Gall amb el suport del CIM va presentar-se en societat emparat per la presència de la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, i l'editor Gracià Sánchez. DdB.

Lectura poètica a Inca L'Obra Cultural Balear a Inca ha organitzat per aquesta nit, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat, la primera verllada poètica 13x3. Iniciativa amb vocació de continuïtat anual, la cita reunirà a les 20'30 al Casal de Cultura les veus de Andreu Caballero, Mar Cortina, Aina Ferrer, Biel Florit, Caterina Gelabert, Lluis Maicas, Salvador Martínez, Pere Joan Martorell, Pere Antoni,Antoni Rodríguez, Joan Carles Simó, Eduvigis Torres i Antoni Xumet. DdB.

• ART

Jovellanos torna a Astúries El Museu de Belles Arts d'Astúries disposa ja d'una nova obra de Goya entre els seus fons. El «Retrat de Jovellanos amb el sorral de San Lorenzo al Fons», adquirit per la Fundació Hidrocantàbrica, es presentarà demà al públic a la primera planta del Palau de Velarde, a l'esmentat museu, on es mostra una exposició d'autors dels segles XVIII i XIX, entre els quals es troba Francisco de Goya. De fet, acompanyarà el recentment adquirit quadre de Jovellanos, un retrat de Carles V realitzat també pel reconegut artista i pertanyent a la col·lecció de Pedro Masaveu. Amb la presentació en públic del retrat de l'il·lustrat es tanca un llarg procés per a l'adquisició d'aquesta valuosa obra, que romania en la col·lecció privada del català Isidre Valls des de feia molts anys. El quadre va ser adquirit per la Fundació Hidrocantàbrica per 500 milions de pessetes.EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris