algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Els drets d'autor generats a Balears el 99 fregaren els mil milions de pessetes

La SGAE presentà la memòria anual destacant la bona salut de l'activitat musical

La comunitat balear va generar l'any 1999 prop de mil milions de pessetes per drets d'autor. Una xifra que suposa un augment del 12'6% respecte de l'exercici del 98, augment que s'ha produït gràcies a a l'aportació dels drets devengats per Radiodifusió i comunicació pública i reproducció mecànica així com la firma del conveni amb la patronal hotelera Zontur. Així ho va explicar el delegat general de la societat general d'autors i editors (SGAE) de Balears, Ignacio Fernández en la presentació de la seva memòria anual. Acte que comptà amb l'assistència dels membres de la junta directiva Carmelo Bernaola i José Fola així com el director del departament d'operacions Pablo Campo.

En el 99 es va recaptar un total de 957.033.000 pessetes enfront de les 849.731.000 de l'any anterior. Aquest resultat, qualificat de satisfactori, és pels convenis signats amb els ajuntaments i a la presència d'espectacles promoguts per cadenes televisives estrangeres.

Pel que fa a l'apartat de les arts escèniques les obres de major èxit foren La extraña pareja, Me n'afluix per no triar, Ses Matanceres, La venganza de Don Mendo, Faust 3.0, El sopar dels idiotes, Criatures i El bufón del rey. Fernández destacà que en aquest sector hi ha un balanç negatiu ja que les xifres de recaptació es reduïren un 6'79% «degut a la desaparició de Xesc Forteza». Durant el 99 es representaren 189 obres de les quals 96 foren en català i 30 en castellà.

Sí que es va viure un bon any musical tant a nivell de concert simfònic com de música moderna. Dins els clàssics triomfaren la soprano Ainhoa Arteta, el cicle simfònic, Festival de Deià. Els balears gaudiren d'un total de 322 concerts amb taquilla i 132 de gratuïts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris