cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

L'obra gràfica de Sassu omple la galeria Mediterrània de «cavalls enamorats»

Amb una vintena de peces d'obra gràfica, la Galeria Mediterrània de Palma dóna entrada aquesta nit als «Cavalls Enamorats», que inspiraren l'artista italià Aligi Sassu. Es tracta de les litografies i gravats reunits pel pintor i escultor en la carpeta «Il cavalli innamoratti di Sassu», on la galeria milanesa 32 reuní els treballs de l'artista amb la reproducció del poemes de Raffaele Carrieri que els havien inspirat.

Realitzades entre els anys 1971 i 1973, les litografies i gravats són mostra un cop més de la ponderació de vigor i extrema tendresa que «Il Maestro» ha sabut imprimir a les seves obres. Totes elles tenen com a personatge central el cavall, ja sigui en solitari, acompanyat de la seva ombra o en grup, ballant i jugant en escenes a l'aire lliure que, en determinades ocasions, es limiten amb una superfície de quadrícula que recorda els escenaris artificials que han proliferat en la pintura d'avantguarda del nostre segle.

Les litografies i gravats exposats a la galeria Mediterrània són exemplars extrets d'una de les carpetes editades ara fa tres dècades per la galeria milanesa, d'una tirada de 70 exemplars numerats i signats per l'artista. Cedida per la galeria italiana que regenta el cunyat del pintor i escultor, Alfredo Paglione, la carpeta es presenta a Palma acompanyada de quatre escultures en bronze fetes per Sassu entre les acaballes dels 30 i dels 40.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris