algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Breus

• ART

La fotografia en l'art El paper que desenvolupa la fotografia en les realitzacions artístiques fonamenta l'exposició que prepara el Museu Guggenheim de Bilbao amb obres d'importants artistes del segle XIX i principis del XX. La mostra, titulada De Degas a Picasso: pintors, escultors i la càmera, s'oferirà al públic a partir del dia 16 de juny i reunirà més de 350 pintures a l'oli, escultures, treballs en paper i fotografies datades entre 1860 i 1940. S'hi exhibiran obres de catorze artistes, entre ells Degas, Brancusi, Gauguin, Rodin i Picasso, en un intent d'analitzar «la manera en què influí la fotografia en els artistes als inicis del segle XX».EFE.

El Museu de Bilbao compra un Murillo La Diputació Foral de Biscaia ha adquirit, a través d'un conveni amb el BBVA i amb destinació al Museu de Belles Arts de Bilbao, el llenç de Bartolomé Esteban Murillo, titulat Las lágrimas de San Pedro. Segons indicaren fonts de la Diputació, aquest quadre del pintor sevillà, que fou propietat en el seu dia d'una col·lecció bilbaïna, ha restat inèdit fins a data recent. «L'obra correspon a una etapa novella dins la producció de Murillo en què s'adverteix una clara influència de Ribera, tant en el naturalisme com en la il·luminació tenebrista», precisaren les mateixes fonts. La pintura serà presentada al públic el 8 de maig dins una petita mostra al voltant de la iconografia de San Pedro Penitente, que inclourà obres de grans mestres de la pintura del Segle d'Or com El Greco, Ribera, Zurbarán i Velázquez.EFE.

• EXPOSICIONS

Zambrano, crònica d'una pensadora María Zambrano va ser la personalitat filosòfica espanyola més important del segle XX, manifestà ahir el director de la Fundació Juan Fernando Ortega a la presentació de la mostra Tragèdia, història i llibertat, que podrà veure's al Cercle de Belles Arts de Màlaga fins dia 30. Organitzada per diverses institucions de la província, l'exposició presenta objectes personals que convisqueren amb Zambrano, entre ells la seva prolífica màquina d'escriure. Hi figuren també moltes cartes, algunes d'elles inèdites, d'Unamuno, Machado, Octavio Paz o Camus, cent fotografies, vídeos, les primeres edicions de les seves obres així com quadres que li regalaren els seus amics, com són Miró, Tàpies, Canogar o Guinovart.EFE.

Racons i records de Santanyí La Casa de Cultura de Santanyí inaugurarà el proper dissabte dia 15 la que serà la primera exposició individual de l'artista local Antònia Nadal. La mostra, que romandrà oberta al públic fins dia 1 de maig, convida al passeig per un bon nombre de Racons i records plasmats per la pintora. Hi figuren estampes de Cala Santanyí, Cala Llombards, Cala Mondragó o sa Talaiola, on Nadal fa «un cant d'amor amb colls de cisterna, amb escars de barca i vares de lliri», en paraules de l'escriptor Antoni Vidal Ferrando. Segons l'escriptor, «Antònia Nadal expressa la seva voluntat amorosa de viure a favor de la natura i de la bellesa», elegint «la senda del paisatge per exterioritzar els clars de lluna i les embranzides del seu esperit». DdB.

• LITERATURA

Primera traducció de Pasternak L'editorial sevillana Alfar ha publicat la primera traducció a l'espanyol d'una obra completa poètica del rus Boris Pasternak (1890-1960), Mi hermana la vida, la millor obra lírica de la literatura russa del segle XX a parer del traductor, José Luis Reina Palafón.EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris