nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

Fernando G. Delgado: «La poesia s'imposa, no ve quan un la requereix»

El periodista i escriptor oferí un recital al cicle de lectures «Poesia de Paper»

74528

Fernando G. Delgado, a Sa Nostra.

T.M.

Conegut més per les seves facetes d'informador televisiu i radiofònic, articulista de premsa i novel·lista, el canari Fernando G. Delgado acudí ahir al Centre de Cultura de Sa Nostra per participar en el cicle de lectures poètiques «Poesia de paper». Allà donà lliure sortida a la seva veritable passió i afició, la poesia, concebuda per l'autor com «literatura pura en la qual trob la paraula essencial».

Sobre el amor y sus contrarios és el títol de la discreta antologia amb què Delgado donà a conèixer als assistents la seva producció poètica. En ella s'engloben, cohesionats per la temàtica, poemes extrets de poemaris publicats i composicions inèdites, reunits en conjunt com un repàs a l'amor i el desamor des de diferents perspectives.

«Sorgits d'un instant de la vida» "«la poesia s'imposa, no ve quan un la requereix», assenyalà Delgado", els poemes més recents són per l'autor versions provisionals a les quals els manca una nova visita de l'autor per «cuidar cada paraula fins a donar-los el punt i final». És la pulcritud amb què l'autor, que confessà aspirar a ser poeta des de sempre, demostra una ferma consciència d'ofici, malgrat no sigui una fita tan fàcil d'assolir: «La major part de la gent que es diu poeta només són aspirants. La poesia és un do tan alt que són molt pocs els que hi arriben».

Malgrat la seva forta irrupció en l'àmbit comercial de la novel·lística amb La mirada del otro, Premi Planeta 1995, Delgado es manifestà contrari a ser considerat novel·lista abans que poeta. «El que passa és que la poesia es presenta com a gènere més minoritari "apuntà". Els poetes han fet molt per allunyar la poesia de les places, el seu lloc de naixement, i mostrar-la com quelcom només per a iniciats», assenyalà, tot recordant la fascinació del públic quan s'ofereixen recitals poètics a pobles i la calidesa dels oients que seguiren fidelment el programa «Poesia de ràdio» conduït per José Hierro.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris