algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Les grans composicions del cristianisme arriben a Sa Màniga amb tres concerts

L'auditòrium dedica íntegrament la setmana que ve a la música religiosa

56786

Frontera presentà el cicle amb Garcies, el batle Puigròs i altres col·laboradors.

P.Bota.

L'Auditòrium de Sa Màniga trenca amb l'oferta cultural convencional per proposar una setmana de música religiosa. La iniciativa, que es durà a terme a partir de diumenge que ve i que constarà de tres concerts, sorgeix com una proposta del tot innovadora i en espera de tenir una periodicitat anual.

L'acte de presentació del programa tingué lloc ahir i el coordinador del cicle, l'escriptor i també membre del consell editorial de Diari de Balears, Guillem Frontera, posà en relleu aquesta aposta com una manera de subratllar un dels aspectes més nobles que les religions han aportat a la cultura i a la identitat de tots els pobles.

El cicle que es presenta se centra en la música religiosa creada pel cristianisme, tot i que en properes edicions es pensa ampliar a les creacions d'altres cultes. Per part del Govern de les Illes, col·laborador en la iniciativa, el conseller de Presidència, Antoni Garcies, esmentà la necessitat de donar suport a un ampli ventall de possibilitats per tal d'activar la vida cultural i es referí a aquesta proposta de l'auditòrium de Sa Màniga com «un canvi de sensibilitat davant l'oferta de sempre».

El pressupost per als tres concerts que s'oferiran puja a més de vuit milions de pessetes i el repertori se centra principalment en el període barroc. En homenatge a l'aniversari de la mort del compositor Johan Sebastian Bach, The New London Consort, sota la direcció de Philip Pickett, obre la setmana de música religiosa amb Mort i redempció. L'orquestra serà acompanyada per la soprano Julia Gooding, el contratenor William Purefoy, el tenor Andrew Murgatroyd i el baix Simon Grant.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris