algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

«Qualsevol persona es commourà per la plenitud i la serenitat del seu so»

Montserrat Torrent encetà a Palma la Setmana Internacional d'Orgue

«Sentir un orgue és una sensació absolutament grandiosa. Qualsevol persona, malgrat que no entengui de música, es commourà per la serenitat i la plenitud del so. És una cosa realment impressionant». D'aquesta manera, l'organista catalana Montserrat Torrent convidava a participar de la Setmana Internacional d'Orgue organitzada per l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra que ahir s'encetà i que compleix la seva trentena edició comptant amb prestigiosos professionals com l'alemany Andreas Arand, el suec Lewif Ahlberg, el nord-americà Merril N.Davis III i l'organista de Notre Dame, Olivier Latry.

Al llarg de tota aquesta setmana les esglésies de Santa Eulàlia (Palma), Santa Maria (Maó), Santa Creu (Eivissa) i la catedral de Menorca seran l'escenari un any més d'aquest esdeveniment artístic. Montserrat Torrent inaugurà el festival ahir a la nit a Palma, i Andreas Arand actuà a Maó.

La Setmana Internacional de l'Orgue enguany coincideix amb la commemoració del 250è aniversari de la mort de Bach, motiu pel qual tots els organistes inclouen peces d'aquest compositor en els seus repertoris. Es faran 11 concerts, 5 a Palma, 4 a Menorca i 2 a Eivissa.

A les esglésies s'instal·larà una pantalla gegant perquè el públic segueixi el moviment de les mans i els peus, i comprovi la complexitat dels instruments. Així mateix, s'intercalaran imatges de l'interior de l'orgue. «Sa Nostra va organitzar l'any 1971 la primera Setmana Internacional de l'Orgue a Palma. Amb els anys els concerts s'han fet també a Menorca i a Eivissa. Les diferents seus sempre han estat esglésies amb orgues que permeten interpretar-hi música simfònica, ateses les seves peculiaritats i registres. Hem comptat amb organistes de fama reconeguda», manifesta Coloma Borras, coordinadora d'activitats musicals de l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra. «És una llàstima que l'orgue de la catedral no es vegi implicat en aquest cicle. Avui hi ha una tradició arreu del món i és sens dubte el rei dels instruments, i a les Balears hi ha molta qualitat», explicava Montsarrat Torrent, que ja ha actuat en el cicle en altres ocasions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris