algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Joan Moll triomfa a Alemanya amb els grans compositors relacionats amb l'Illa

El pianista oferí 4 recitals amb obres de Chopin, Torrandell, Granados, Falla i Albéniz

75364

Imatge del reconegut pianista mallorquí a un dels racons de casa seva on passa més temps.

El reconegut pianista mallorquí Joan Moll ha oferit una gira de quatre concerts per algunes de les principals ciutats d'Alemanya interpretant un programa relacionat amb Mallorca. El músic, que ha gaudit d'una excel·lent crítica, ha ofert un ampli repertori de peces de les quals la primera part sempre estava dedicada a composicions escrites per Chopin en el transcurs de la seva estada a la Cartoixa de Valldemossa. A la segona part es donaren a conèixer partitures del compositor mallorquí Antoni Torrandell, així com dels mestres espanyols Issac Albéniz, Manuel de Falla i Enrique Granados.

Prèviament a la interpretació del repertori, el músic oferia una exposició sobre el moment en què s'escrigueren les obres, així destacava el contrast entre les composicions escrites per Chopin durant les primeres setmanes a l'Illa i les del final de la seva vida vida, malalt de tuberculosi i en espera de la seva mort.

A través d'elles, el mallorquí tractà també de mostrar la influència que sobre la seva persona tingueren les gents i els paisatges de la costa nord de Mallorca.

De la seva darrera gira per Alemanya, destacà per sobre de tot l'entusiasme i predisposició de la gent per assistir a iniciatives artístiques i culturals relacionades amb Mallorca. Així mateix, posà en relleu el fet que la música dels grans compositors espanyols gairebé els és desconeguda i els deixa sorpresos davant la qualitat de les composicions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris