cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Científics defineixen la seqüenciació del genoma humà com una gran fita

Científics i investigadors espanyols definiren com una «fita científica», «pistolada de sortida» i «una del les gran troballes de la ciència durant els darrers anys» la seqüenciació del genoma humà, fet que permetrà conèixer el mapa genètic complet de l'home molt abans del previst.

El director del departament de la Universitat complutense de Madrid, Juan Ramón Lacadena, digué que la troballa, donada a conèixer dijous per l'empresa nord-americana Celera Genomics, constitueix «una fita important, el fi del principi per abordar el final de la cursa, que és el mapa genètic humà complet». «El més sorprenent és l'acceleració durant els darrers anys en matèria d'investigació genètica per arribar a la meta». «Una cursa entre els centres privats i públics en la qual els priemers han arribat abans gràcies al mètode de treball emprat, que consisteix a unificar genètica i informàtica», assenyalà Lacadena, per a qui el descobriment anticipa al juny d'enguany la culminació del mapa genètic humà complet, inicialment prevista per al 2.002.

Hi ha en tot aquest tema divergència d'opinions. El director del departament de Retrovirologia Humana de la Universitat d'Amsterdam (Holanda), Jaap Goudsmith, creu que desxifrar el mapa del genoma humà no tindrà un impacte «directe e immediat» en la curació de la Sida.El professor de la Universitat Pompeu Fabra, Roderic Guigó, explicà que el descobriment permetrà tenir «major capacitat per controlar la vida i els mecanismes bàsics per actuar quan aquesta no funciona».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris