cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

«La música és el llenguatge de l'esperit que enriqueix la vida»

Trevor Pinnock actua a Palma amb The English Concert

Amb la referència de la celebració del 250è aniversari de la mort de Johann Sebastian Bach com a imprescindible teló de fons, arriba a Palma la mítica agrupació The English Concert fundada l'any 1973 pel prestigiós director Trevor Pinnock.

L'emblemàtic marc de la basílica de Sant Francesc serà avui a les 21.30 hores l'escenari d'una actuació que ha originat una gran expectació a l'Illa, ja que fa gairebé quasi dos mesos que s'ha esgotat la venda d'entrades. Un esdeveniment musical emmarcat dins del cicle de la commemoració de Bach organitzat per la Fundació La Caixa, en què The English Concert interpretarà la monumental composició La Passió segons sant Mateu del reconegut compositor, amb l'acompanyament de la Coral Universitària de les Illes Balears i la Coral Juvenil de Joventuts Musicals.

«Decidírem la fusió de The English Concert amb la Coral Universitària per repetir la positiva experiència de fa dos anys en què ja treballàrem plegats. A més, això comporta més facilitat a l'hora d'apropar la música a la comunitat local», va declarar ahir Trevor Pinnock. El director de l'orquestra, considerada durant anys com el principal conjunt d'instruments històrics de la Gran Bretanya, transmetrà aquesta nit als assistents l'esperit de Bach, en el decurs d'una composició que sempre resulta impactant per al públic. Tal com exposà Pinnock, «es tracta d'una peça propera a l'estructura operística en què romanen els sentiments humans, per la qual cosa a la seva estrena a l'any 1729 va sorprendre una societat acostumada a versions religioses».

A La Passió segons sant Mateu conflueixen tres elements bàsics, la genialitat del seu compositor, la mostra de les creences personals, així com els aspectes més humans de Bach. Una conjunció que segons va assenyalar el director «originen la continuïtat de la vivesa de l'obra». En relació a l'escenari, Pinnock elogià en tot moment l'incomparable marc de la basílica, a pesar que va remarcar que «durant els assaigs de vegades s'han tingut dificultats acústiques».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris