cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Presentada a Palma la pel·lícula «El Mar» de Villaronga

El llargmetrage mallorquí premiat al Festival de Berlín recull l'essència poètica de Blai Bonet

85462

Els actors protagonistes, amb Agustí Villaronga i Isona Passola.

J. R.

La màxima essència del pensament del santanyiner Blai Bonet, canalitzada en imatges i sota l'argument de la seva cèlebre novel·la, s'estrenà ahir a Palma amb presència de gran part del seu repartiment artístic i directiu. El Mar, del director mallorquí Agustí Villaronga, i amb guió de Toni Aloy, Biel Mesquida i el propi Villaronga és una pel·lícula d'actors plena d'intensitat i sentiments, plena de psicologia i sensacions, plena, per sobre de tot, d'escenografia i cultura mallorquina.

Amb una primera plana d'actors novells i amb el català de les Illes, omplen el repartiment noms com ara el de Llorenç Santamaria, Maria del Mar Bonet, Joan Bibiloni o Simó Andreu. L'amistat, el dolor, la religió, l'homosexualitat i la mort donen substancialment cos a l'argument, centrat en l'època cruenta de la Guerra Civil espanyola i els temps de la postguerra posterior.

El sanatori de Caubet, imatges del camp mallorquí, del llogaret de Biniali... temes com la malaltia de la tuberculosi, el contraban com a medi de vida o els afusellaments de la guerra... marquen els episodis de la vida de tres nins que esdevenen joves esqueixats entre el bé i el mal i perseguits pel destí en el qual es veieren obligats a créixer.

Després d'haver viscut junts la crueltat de la guerra, dos joves, malalts de tuberculosi es retroben en un hospital i són cuidats per la seva amiga de la infància. La seva amistat renaixerà i creixerà marcada per la misèria, la violència, el sexe i la traïció.

Bruno Bergonzini, conegut per la sèrie catalana Laberint d'Ombres, Roger Casamajor i Antònia Torrens, que gairebé no superen la vintena d'anys d'edat, són els protagonistes principals de la història compartint elenc amb l'actriu Àngela Molina, en el paper de l'única «forastera» que surt a la pel·lícula.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris