cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Breus

• ADQUISICIONS

L'Estat compra dues obres de Kemm L'Estat ha adquirit a través de l'exercici del dret de tempteig, dos quadres del pintor britànic Robert Kemm (Salisbury, 1837-Londres, 1895) per al Museu Romàntic de Madrid. La compra es va efectuar durant una subhasta de la sala «La Haban» de Madrid. Les obres de Kemm que han estat adquirides són Galanteo en la fuente, que assolí un preu de 2.250.000 pessetes, i El bautizo, venut per 5 milions de pessetes. En el transcurs d'aquesta mateixa subasta, l'Estat comprà per 3 milions de pessetes una escultura de San Francisco de Paula, d'escola aragonesa, per al Museu Nacional d'Escultura de Valladolid, i l'oli sobre llenç Coronación de la Virgen, de Miguel Cabrera (pintor de principis del segle XVIII), en 1.600.000 pessetes, per al Museu d'Amèrica.EPR.

• PATRIMONI

El Marítim remodelarà el seu museu El Museu Marítim de Barcelona invertirà 4.000 milions de pessetes en la remodelació del seu edifici històric, les Reials Drassanes, i en la millora dels seus continguts museístics per convertir-lo en el 2004 en el museu marítim més important del Mediterrani. El president del Consorci del Museu, Joaquim Tosas, explicà ahir que, dels 4.000 milions, uns 2.500 milions es destinaran a la restauració de les Drassanes, «l'edifici gòtic civil més important del món», al qual es pretén «retornar la seva transparència» i al qual s'acostarà novament l'aigua, tot i que sigui de manera simbòlica, com succeïa fa pocs segles. Segons el director-gerent del Museu, Roger Marcet, el proper dia 14 s'adjudicarà el projecte executiu i d'obres a l'equip d'arquitectes seleccinat entre els set que hi han concursat, amb la intenció de començar les obres el gener del 2001 i enllestir-les el 2004, coincidint amb el Fòrum de les Cultures. EFE.

• LITERATURA

Gala es deixa conèixer millor L'escriptor Antonio Gala pretén que els seus lectors el coneguin millor a partir de les pistes que proporciona en la seva nova obra, Ahora hablaré de mí, publicat per l'editorial Planeta. L'obra, que es presentà ahir a la ciutat comtal, ja ha venut devers 70.000 exemplars en pocs dies. «Ahora hablaré de mí començà a gestar-se a Barcelona, en una vista de Gala al també escriptor Terenci Moix, i a partir de la seva idea inicial l'autor andalús va escriure el llibre d'una estirada, inciant-lo pel pròleg i seguint-hi el mateix orde amb què s'han publicat finalment els capítols. Gala explicà que després de la seva anterior novel·la, Las afueras de Dios, sentia l'obligació amb els seus lectors d'entregar-los alguna cosa personal i és així com concebé el seu llibre, perquè sigui més ben conegut, «per ajudar a interpretar millor la resta de la meva obra» als seguidors i perquè serveixi de «targeta de presentació» a aquells que no han llegit res seu.EFE.

• CONGRESSOS

Estudiants de Filologia Catalana La Universitat de les Illes va cloure ahir el II Congrés d'estudiants de Filologia Catalana, organitzat enguany des de la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans i fent homenatge molt especial al gramàtic i escriptor valencià Enric Valor. El congrés s'ha desenvolupat al llarg dels tres darrers dies al campus congregant estudiants i ponents provinents de les universitats pertanyents a l'Institut Joan Lluís Vives. Entre els actes que s'hi han portat a terme compten taules rodones sobre normativa, sociolingüítica, la relació d'Alcover i Enric Valor, així com activitats més properes al lleure, com són un concert de S'Arrual Jazz Mort, un altre de Nou Romancer i la representació de La Sentència, de Manuel de Pedrolo, a càrrec de Mag-Teatre. DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris