muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
22°

El transbordador «Soyuz» s'acoblà amb èxit a l'estació espacial russa Mir

El principal objectiu de la missió és localitzar una fuita d'oxigen

El transbordador Soyuz, que es va enlairar fa dos dies amb destinació a la Mir, es va acoblar ahir sense cap tipus de problema a l'estació orbital, que romania deshabitada des del passat mes d'agost, segons va informar el Centre de Control de Vols de Korolev, a prop de Moscou. La missió està encapçalada pel comandant Serguei Zaliotin i l'enginyer Alexander Kaleri. L'objectiu de l'expedició és localitzar una fuita d'oxigen detectada la primavera passada.

A més, ahir també es va donar a conèixer que l'estació espacial serà finançada per fons privats almenys fins a final d'any, segons anunciaren els seus administradors, que desitgen especialment llançar un projecte internet espacial.

Els cosmonautes russos Zaliotin i Kaleri ingressaren a la Mir per realitzar una missió de 60 dies. «Aquesta és la primera vegada que una empresa privada finança una missió habitada. És una fase crucial en la comercialització de l'espai», va afirmar el primer vicepresident de MirCorp, Andrew Eddy.

«Gràcies a un llançament i a un acoblament amb èxit, els inversors estrangers varen acceptar invertir doblers per continuar el programa Mir», assenyalà un dels principals responsables de MirCorp, sense precisar la suma que s'hi ha invertit. Un símbol d'èxit dels soviètics és la conquista de l'espai, l'estació orbital Mir, programada inicialment per a cinc anys, que va complir el passat mes de febrer el seu catorzè aniversari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris