algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Cort presentà en societat les adquisicions del fons artístic municipal

Fageda assegurà que en un any i mig el Museu d'Art Contemporani s'enllestirà

Cort presentà en societat les pintures que formaran part del fons municipal, fruit de la inversió de més de vuit milions de pessetes, segons manifestà ahir el batle, Joan Fageda, qui avançà d'altra banda que «en menys d'un any el futur Museu d'Art Contemporari estarà enllestit». Obres de Darío Villalba, Guillem Nadal, Bernardí Roig, Mariano Mayol, Ñaco Fabré, Amador Gramaner i Pep Guerrero "algunes adquirides a Arco, i altres a Palma", «són l'inici de la línia coherent d'adquisicions que ha emprès Cort amb una clara voluntat museística», expressà el primer edil de la Corporació local.

Fageda destacà que aquesta iniciativa, que es començà amb la compra de creacions artístiques el passat mes de març en la Fira Arco i galeries d'art, «és el llegat que podem i hem de de deixar sobre la visió del nostre temps i de la faceta artística que vivim». La primera tinent a batle de Cultura, Carme Feliu, apuntà per la seva banda que Arco 2000 fou el lloc elegit per iniciar aquest camí, així com l'excusa per adquirir les obres, amb la intenció de donar exemple perquè les altres institucions de l'Estat facin el mateix que l'Ajuntament de Palma.

Les peces que engrossaran el fons municipal, "en l'actualitat té 200 obres contemporànies i unes 400 que no ho són" es destinaran «a satisfer el desig plural d'apreciar-les». En aquest sentit, el batle apuntà la Fundació Miró, el Solleric, el Casal Balaguer, el Museu d'Art Modern de Ses Voltes i el futur Museu d'Art Modern Contemporani de Palma, com els espais idonis on s'exhibiran aquestes obres «de primer nivell». Fageda insistí pel que fa a aquest últim, que abans de l'estiu s'iniciaran les obres «per acabar-lo en menys d'un any i mig». Cort pretén continuar amb aquesta política i crear l'any vinent una partida superior als 10 milions d'enguany, per adquisicions que podrien fregar els 50 milions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris