cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

Breus

• RESTAURACIONS

Conveni per recuperar el Casal Balaguer El batle de l'Ajutnament de Palma, Joan Fageda, i Alfredo Pérez de Armiñán, de la Fundació Caja Madrid, varen signar ahir un conveni de col·laboració a través del qual es fixen les aportacions econòmiques que cada entitat destina al projecte de recuperació del Casal Balaguer. El pressupost global de la rehabilitació és de 342 milions, dels quals 85 seran finançats per Caja Madrid. Les dues terceres parts restants, que suposen el 83 per cent de la inversió, seran assumides pel consistori palmesà, que des de sempre ha manifestat el seu interès per posar en marxa iniciatives per rehabilitar aquest edifici, que ja fa part del patrimoni històric de la ciutat. DdB.

• CONFERÈNCIES

Cibertecnologia a la Fundació Miró Avui tindrà lloc a l'auditori de la Fundació Pilar i Joan Miró la conferència Los sueños de la cibertecnología, que anirà a càrrec de Javier Echevarria. Aquesta és la segona conferència que s'imparteix des de la Fundació amb motiu de la programació dissenyada per l'Associació per commemorar el primer centenari de la publicació de la Interpretació del somnisde l'autor Sigmund Freud, obra capital dins la teoria d'aquest metge vienès nascut el 1856. Segons Echevarria les xarxes telemàtiques han transformat de forma readical el món en què vivim, i parlarà de l'impacte que tenen les noves teconologies de la informació i la telecomunicació en les nostres societats, així com dels elements que condueixen a una nova organització a escala planetària, la ciutat global, electrònica i digital, que Echevarria anomena «Telèpolis». Es tracta d'un espai social encara desconegut, diferent de l'entorn natural en el qual l'home ha viscut. DdB.

• FIRES

El Saló del Còmic escalfa motors L'estació de França de Barcelona acollirà una vegada més el Saló Internacional de Còmic, que se celebrarà entre el 4 i el 7 de maig i que aspira a acollir més de 90.000 visitants. En la seva 18a edició, el Saló disposarà d'uns 125 expositors d'arreu de l'Estat espanyol. Una de les principals novetats d'enguany és l'espai destinat a les nou exposicions, que passarà dels 6.500 metres quadrats de superfície de l'any passat a 7.500, segons explicà la directora del Saló, Pilar Gutiérrez. Així mateix, les exposicions no quedaran limitades a una àrea sinó que es repartiran pels diferents espais del Saló. Entre les exposicions que es podran veure destaquen les mostres dedicades als guanyadors dels premis de la passada edició: Hermanos Quesada (Gran Premi del Saló); Felipe Hernández Cava i Ricard Castells per «Lope de Aguirre».EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris