muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
17°

Albano Martins «celebra» a Sa Nostra el diàleg del clàssic amb el modern

L'autor portuguès oferí una lectura de l'obra poètica al Centre de Cultura

90022

Martins compleix enguany 50 anys d'activitat poètica.

J.R.

Amb totes les reticències posades a l'hora de parlar de la seva obra "«no m'agrada, això ho han de fer els crítics»", l'escriptor portuguès Albano Martins participà ahir al vespre amb un recital poètic a una nova sessió del cicle de Literatura portuguesa (con)celebrada. La lectura, repàs a una dilatada i fructífera trajectòria al servei de la literatura, constituí el preludi a la celebració dels 50 anys d'activitats poètiques de l'autor, que segons informà el coordoinador del cicle Perfecto Cuadrado tindrà lloc d'aquí a poc a Porto.

La visita de l'escriptor al Centre de Cultura permeté al públic accedir a la rica producció d'aquest poeta etiquetat de «clàssic-modern» per la crítica portuguesa, un terme «ambigu» que es deu, segons el mateix Martins, al pes de la seva formació en filologia clàssica a la seva trajectòria.

Autor d'una poesia basada en el rigor i la concisió clàssics, segons un sentit de la justa mesura que el porta envers una tendència a la condensació lírica cada cop més accentuada, Martins es declarà amant de l'essencial: «poesia i retòrica són coses molt diferents. Jo crec que l'essència es pot dir amb una sola paraula, com l'amor, o la mort».

En la seva producció es fonen i confonen les diverses tradicions de què ha begut. A més de la clàssica grecollatina i la portuguesa, hi compten l'europea, la hispanoamericana i l'oriental, concretades en títols com l'homenatge retut al mestre japonès dels haikus, Matsuo Basho, amb Com as Flores do Salgueiro, o les traduccions de Leopardi, Pablo Neruda i alguns poetes italians contemporanis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris