algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Breus

• EXPOSICIONS

La «pintura pintada» de Pijuán El gust del pintor català Joan Hernández Pijuan per la «pintura pintada» queda reflectit en les obres exhibides en la mostra que la Galeria Soledad Lorenzo inaugurà ahir, pocs dies abans que l'artista ingressi en l'Acadèmia de Belles Arts de San Fernando. Els paisatges i les flors apareixen com nous en aquestes obres, en què es mostra un treball que de manera essencial depèn de problemes pictòrics, de la modulació de la pintura, de les seves tensions, del diàleg amb l'espai pictòric i dels límits que assenyala la superfície. La mostra s'integra pels treballs realitzats des del passat estiu fins al moment per Pijuán, que el proper diumenge llegirà el seu discurs d'ingrés a l'Acadèmia de Belles Arts. En aquestes obres, el pintor reflecteix «l'espai del paisatge», tot i que «no són paisatges literalment parlant. «El que interessa és el sentiment del paisatge per ell mateix», assenyalà el mateix artista per a qui la trajectòria de quasi tots els pintors és com un cercle. EFE.

Terrades a Santa Mònica L'artista mallorquí Andreu Terrades inaugurà ahir al Centre d'Art de Santa Mònica Llibres visuals, en què exhibeix tota aquella part, tant escrita com objectual, que en el transcurs de la seva trajectòria l'han inspirat i conduït en el procés creatiu. Es tracta d'una producció conjunta entre la Generalitat de Catalunya i la Conselleria d'Educació i Cultura de les Balers, que com avançà Diari de Balears fa dos mesos, té com a finalitat la promoció dels artistes illencs a l'exterior. A l'acte hi assistí el director general de Cultura, Pere Muñoz. DdB.

El paisatge industrial del Ruhr La mostra El paisatge industrial a la conca del Ruhr, vist per fotògrafs 1989-1999, procedent de la regió alemanya de la Renània, fou presentat amb motiu de la desena edició de la Primavera Fotogràfica 2000. Organitzada pel Rheinischesn Industriemuseum d'Oberhausen, l'exposició recull 220 fotografies realitzades per 18 fotògrafs alemanys de reconegut prestigi com Laurenz Berges, Joachim Brohm, Frank Spinger o Markus Wendler que han captat imatges sobre la temàtica industrial i de les àrees en què la indústria ha modificat els trets característics. L'altra mostra inaugurada avui presenta 41 fotografies seleccionades entre les imatges presentades al quart Concurs de Fotografia de l'MNACTEC sobre la temàtica del patrimoni industrial a Terrassa. Els guanyadors de la convocatòria, dirigida únicament als alumnes de l'Escola de Fotografia de la Fundació Politècnica, són Frank Gómez Castillo, primer premi, Clara Ruíz Ribas, segon premi, i Marc Guillén Noguer, el tercer.EPR.

• DIADES

El Quixot obre la lectura de Belles Arts L'escriptor xilè Jorge Edwards, Premi Miquel de Cervantes 1999, obrirà enguany la lectura d' El Quixot, dins dels actes que s'han programat amb motiu del Dia del Llibre i que enguany, a causa de la celebració de la Setmana Santa, ha estat avançat als dies 12 a 14 d'abril. L'organització de la lectura del Dia del llibre ha estat obra del Cercle de Belles Arts de Mardrid i la Direcció General del Llibre del Ministeri d'Educació i Cultura. Seguiran Jorge Edwards en la lectura del Quixot els ministres d'Educació i Cultura, Mariano Rajoy; i de Sanitat i Consum, José Manuel Romay, del batle de Madrid, José Maria Àlvarez del Manzano, el director general del Llibre, Fernando Luis de Lanzas; el primer tinent a batle de Madrid, Juan Antonio Gómez Angulo, entre d'altres autoritats que s'hi afegiran.EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris