algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
19°

Cançons del record i paraules ompliran de «Besos» i sentiments el Principal

La companyia valenciana Albena representa el seu darrer muntatge fins el 15 d'abril

«Alguns l'han definida com una tragèdia amb embolcall de xocolata, altres com una comèdia musical inusual. La característica del nostre espectacle és que feim servir lletres de cançons melòdiques del record, dels anys 60-70-80 com a part dels diàlegs dels personatges per parlar dels sentiments, del món de la parella, de la família». Així parlava de Besos Carles Alberola, director i actor de la companyia valenciana Albena Teatre que avui i fins el dia 15 d'abril representaran al Teatre Principal de Palma.

«L'espectacle està estructurat en 15 històries com si fos un CD. S'han agafat unes 100 lletres de cançons conegudes de Camilo Sesto, Pimpinela, Dyango, Perales, entre altres. La gent reconeix les lletres. Estan molt a prop de la quotidianitat. Tothom les ha viscudes o bé té un amic o veí que ha passat per elles. Cada gag és la sorpresa i la veritat», explicava Alberola. Besos es va estrenar l'any passat i ja du unes 170 representacions. La setmana passada va ser guardonat amb el premi de les arts escèniques de la Generalitat Valenciana.

«Hi ha una proposta escènica essencial, minimalista. Encara que les cançons alguns les considerin una mica gomoses "personalment no ho comparteix", no hem volgut fer una paròdia. Els personatges parlen molt seriosament. La nostra història es pot resumir amb aquestes cançons. Per mi és un espectacle molt trist, parla d'amor i desamor i permet que la melodia serveixi de barca», deia Carles Alberola que es va mostrar molt satisfet de tornar als escenaris illencs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris