algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

«Faristol», una nova publicació pionera en la temàtica de les bandes de música

La revista té entre els seus objectius garantir el futur de les noves generacions

Sota el característic i mallorquí nom de Faristol "instrument en què les bandes de música col·loquen la partitura" es presenta avui a les 20 hores a la Casa de Cultura de Palma el primer número de la Revista de la Federació Balear de Bandes de Música i Associacions Musicals, que tractarà dels temes relacionats amb les bandes de música de les Illes Balears. Una publicació, pionera a Balears en aquesta temàtica, que serà distribuïda de manera gratuïta a les bandes «amateurs» que componen la Federació, així com a diferents associacions i entitats de l'àmbit musical.

Amb més de 3.000 exemplars de tirada inicial, aquesta revista trimestral fou ideada des de finals de l'any passat sota la supervisió del president de la Federació, Josep Clement, el secretari de l'associació Joan Serra, i Cosme Bonet, i també amb la participació d'altres col·laboradors. Una idea de la qual es va començar a parlar ara fa 11 anys, moment en què es va crear la Federació, però que, segons va exposar ahir a Diari de Balears Josep Clement, «no s'havia desenvolupat fins ara per la dificultat i la manca d'iniciatives sobre una temàtica tant especialitzada com la nostra».

El primer exemplar deFaristol marca la línia d'algunes de les seccions que romandran en el decurs de la història de la revista, com entrevistes d'actualitat a bandes de música o entitats culturals, un espai dedicat als compositors de les Illes o l'apartat de coneixements de musicologia sota el nom Sa Música, amb el qual s'anomenava antigament les bandes de música.

A més, i per tal de ser fidels a un dels seus objectius, com és el de potenciar l'àmbit de les agrupacions per als més joves «per tal de garantir el futur de les bandes», tal com assenyalà Joan Serra, la revista ofereix un apartat als més infants en què es presenta un conte musical, per tal de fomentar més l'interès dels nins que comencen a gaudir de la seva participació en una de les formacions de les Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris