algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

Solució definitiva per superar la fòbia a volar

Un programa gratuït de la Universitat ofereix la possibilitat d'extingir la por de viatjar amb avió

94346

El programa, en col·laboració amb AENA, s'inicià el mes de febrer.

P. Bota.

Palpitacions, nerviosisme, mans suades... tothom que ha patit algun d'aquests símptomes en el decurs d'un trajecte amb avió pot tenir por de volar, una crua sensació experimentada de manera moderada o amb més intensitat en funció de cada cas personal.

Sota el lema «Té por de volar en avió?, perdi aquesta sensació amb el tractament que li oferim», el departament de Psicologia de la Universitat de les Illes Balears en col·laboració amb AENA i la companyia Air Europa dóna una solució, en molts casos definitiva, a tota aquella persona a qui superi el fet d'agafar un avió.

El CAFFT, és a dir, el Tractament Assistit per Ordinador de la Por de Volar, és l'aplicació informàtica desenvolupada pel grup de recerca del departament de Psicologia de la UIB des de l'any 1996, a través de la qual es fa un seguiment totalment gratuït "al despatx número 27 de la sisena planta de l'aeroport de Son Sant Joan" de cada un dels individus que desitgin superar la fòbia de volar.

El vertigen, la claustrofòbia, la por de patir un accident o d'experimentar sensacions físiques inhabituals i desagradables, són les principals característiques del perfil de la por de volar estudiat pel grup de recerca de la UIB compost pels investigadors, els doctors en Psicologia Xavier Bornas i Miquel Tortella, així com els professors de la Universitat Jordi Llabrés, Gloria García i María Àngeles Martínez.

El programa de tractament, que es du a terme en col·laboració amb la terapeuta Xisca Barceló, s'inicia amb una entrevista personal per tal d'avaluar si la persona podrà sotmetre's o no al CAFFT. D'aquesta manera, tot i que la majoria de persones hi poden accedir, es descarten les que pateixen una por poc intensa o bé aquelles per a qui la fòbia forma part d'un problema psicològic més extens.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris