algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
20°

La Mir rep una nova tripulació que intentarà trobar una fuita d'oxigen

L'expedició serà la darrera si la societat Energuia no reuneix més finançament

Els cosmonautes russos Seguei Zaliotin i Alexandre Kaleri partiran avui cap a l'estació orbital Mir en la vint-i-vuitena expedició, i potser la darrera si la societat Energuia, encarregada de l'explotació d'aquesta instal·lació, no troba finançament a curt termini. La nau Soyuz TM s'enlairarà a les 7.01 hores, hora espanyola, moment en què començarà el viatge d'aquets astronautes, que romandran almenys 45 dies en la Mir, encara que si Energuia aconsegueix reunir el finançament necessari, l'estada es perllongaria entre 70 i 90 dies més.

Les despeses de manteniment de l'estació Mir, que es troba deshabitada des del mes d'agost de 1999, arriben a més de 10.000 milions de pessetes, segons l'agència espacial russa. «L'objectiu de la missió és trobar l'origen d'una fuita d'oxigen que va provocar el descens considerable de la pressió atmosfèrica en l'interior de l'habitatge», segons va explicar el vicepresident d'Energuia, Nikolai Zelenchtchikov. L'expert va afegir que «a més, si els astronautes no arribassin a trobar la fuita, la Mir podria encara continuar el seu vol, ja que regularment l'abastim d'oxigen», considerant que l'estació espacial «és capaç de funcionar encara durant dos o tres anys».

Rússia, que manca de doblers per mantenir la Mir i al mateix temps per construir l'Estació Espaial Internacional (ISS), tenia previst col·locar fora de l'òrbita l'estació espacial i destruir-la en les capes baixes de l'atmosfera el passat mes d'agost. Així i tot, el passat dia 20 de gener, el Govern rus va decidir perllongar la vida de la Mir fins el proper mes d'agost i enviar-hi una nova tripulació a l'estació orbital, amb el finançament d'una empresa privada estrangera. Per la seva banda, Energuia va delegar l'explotació comercial de la Mir a MirCorp, una altra societat privada de la que és accionària. Segons el president de MirCorp, Jeffrey Manber, l'empresa hauria de reunir un total de 6.800 milions de pessetes per mantenir l'estació orbital en vol fins a final d'any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris