algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Porcel homenatja els artistes espanyols a «Spagna: la realtà immaginata»

Sota el títol Spagna: La realtà immaginata, l'escriptor mallorquí Baltasar Porcel ha publicat un llibre en què ret homenatge a la tercera mostra del Cicle 2000. Elogio della Bellezza, que tingué lloc a la Galeria Appiani Arte Trentadue d'Itàlia, el mes de març passat.

L'obra, escrita en italià, pretén, com ho va ser en el seu dia l'exposició, ser un homenatge a un gran país com Espanya, que «ha donat precisament alguns dels més genials artistes del segle XX: des de Picasso a Miró, de Dalí a Tàpies, de Chillida a Antonio López García.

L'artífex de l'exemplar, el periodista i autor d'El cor del senglar, qui fou fundador de l'Institut Català de la Mediterrània, sosté que l'art, en la seva màxima esplendor en el segle XX a les ribes mediterrànies, continua la gloriosa tradició de la Grècia antiga, de Roma i del Renaixement italià.

La mostra, que s'inaugurà el passat 16 de març, romandrà oberta al públic fins a finals d'abril, ja que ha causat molta expectació. El llibre recull les creacions dels artistes que integren l'esmentada mostra, en què han intervingut Eduard Arranz Bravo, Modest Cuixart, Regina Giménez, Pedro Giralt, Xavier Valls, Joan Mora, Matias Quetglas, Agustí Puig i Antonio López García.

El llibre, publicat per Skira, inclou a més les entrevistes recollides per Violant Porcel i Teresa Sala, com també articles de reconeguts personatges del món de la cultura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris