algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

La «tècnica» donà el vistiplau als castellers

La Colla de Mallorca arribà a la Junquera preparada per al repte dels set pisos i pujar de categoria

P.P.ALORDA. La Junquera.
La Colla de Castellers de Mallorca arribà ahir, després d'un llarg viatge en vaixell, a la Jonquera. Sobre la mitjanit de divendres, la «tècnica», o sia el cap de colla, el cap de canalla, el cap de tronc i el cap de pinya varen dissenyar l'estratègia a seguir durant la seva actuació a la Jonquera. Per això és té en compte línia per línia l'altària i cap on carrega el pes. Després s'equilibra tota l'estructura amb tot el cinturó, posant els més forts on hi ha més pes.

El programa constarà d'un 4 per 6, un 3 de 6 i un pilar de 5. Els dubtes estan en el segon castell però tots els de la tècnica estan d'acord que la gent està preparada per assolir el repte dels set pisos i pujar de categoria. El viatge havia estat llarg i ahir al matí aquest llarg vespre quedà reflectit dins l'autobús que va anar cap a Figueres. Un cop a la ciutat, dues visites obligades: el museu Dalí i el de la joguina. Les exposicions del pintor resultaren molt instructives i la mostra de joguines va ser tot un èxit entre la canalla, que no se'n feien creus amb el que havien jugat els seus avis.

L'hora del dinar fou animada i després de migdia viatjant s'arribà a la Jonquera. La gent de la colla de l'Albera havia preparat unes activitats per als nins. Sobre les 19 hores el cap de la colla, en Jordi, va donar el sus per a les darreres proves per ultimar l'actuació que els duria a pujar un graó en la categoria dels castellers. Els entrenaments foren seriosos i els membres de la tècnica cregueren que tot ja estava a punt. Al vespre es va celebrar un sopar de germanor entre les colles. Hi va haver intercanvi de regals i després a descansar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris