algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

El palau de l'arquebisbe de Canterbury s'obre per primera vegada al públic

Lambeth Palace té més de 800 anys i guarda importants tresors

El palau medieval de Lambeth, residència de l'arquebisbe de Canterbury de fa 800 anys, mostrarà avui per primer cop al públic els tresors que amaga. Entre aquests, un dels més curiosos són els guants que el rei Carles I d'Anglaterra es llevà moments abans de ser decapitat el dia trenta de gener de 1649 després de ser condemnat a mort. El palau és un dels edificis més antics de Londres.

Segons l'actual arquebisbe i líder espiritual de l'Església d'Anglaterra, George Carey, els visitants podran escoltar els «renous de la història» que circulen pels pasadissos de l'edificació, separada del Parlament britànic pel Tàmesi. El públic serà guiat per les sales històriques del palau, fins i tot per la cripta, el cos de guàrdia, la capella o la biblioteca pública més antiga del país. La cripta, completament restaurada, és la part més vella que es conserva i data de l'any 1205, ja que les edificacions originals foren destruïdes pels monjos de Canterbury perquè no volien un centre de poder eclesiàstic rival.

El cos de guàrdia, que fou construït originalment en el decurs del segle XIV, disposa d'un dels millors exemples de coberta medieval de tot el país. En aquesta cambra fou interrogat Tomás Moro, actualment sant, durant tres dies sense que els seus captors no aconseguissin fer-li reconèixer Enric VIII com a cap de l'Església, fet que el conduí a la mort. El palau també acull records d'una altra víctima de la persecució religiosa, es tracta de l'arquebisbe Thomas Cranmer, un dels més encesos partidaris que Enric VIII es divorciàs de Catalina d'Aragó.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris