cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
22°

Breus

• PREMIS

Un cubà guanya el Cernuda El cubà Francisco Morán, resident als Estats Units, ha estat el guanyador del XIX Premi de Poesia Lluís Cernuda, convocat per l'Ajuntament de Sevilla i dotat amb un milió de pessetes, per la seva obra El cuerpo del delito. En aquesta obra, el guardonat presenta una gran maduresa estilística, tècnica i moral. El poeta i pintor Jaime García-Marquez, guanyador en la passada edició, va fer públic el resultat del jurat en un acte en el qual també es varen annunciar els guardons en les disciplines de música, teatre i relat. Morán, l'obra del qual «és seriosa i profunda, unida a la ironia i el sarcasme», segons comentà Márquez, ha hagut de competir amb 215 treballs, dels qual sis foren anul·lats per incompliment de bases.EFE.

• PUBLICACIONS

La lectura fosca d'Urrutia L'escriptor Jorge Urrutia acaba de publicar Lectura de lo oscuro, un llibre en el qual desmitifica la imatge que escriptors i exploradors crearen de l'Àfrica i que tant influencià la joventut del propi autor. Editat per la Biblioteca Nueva, l'obra està dirigida, segons comentà el mateix Urrutia, «a un públic curiós i desitjós de descobrir aquella Àfrica imaginària i mítica que durant tants anys han elaborat la literatura, el cine i la premsa europeus, i en l'actualitat la televisió». Perquè, «el que queda d'aquell contingut fosc, producte tot del segle XIX europeu, no són més que textos, uns de literaris i uns altres d'històrics, però textos, al capdavall».EFE.

• ART

Planxes de Dalí falsificades El que fou secretari de Salvador Dalí, John Peter Moore, assegurà aquesta tarda que les 80 planxes corresponents a una sèrie de gravats del pintor empordanès, incautades per la Policia, són de la seva propietat i «estaven totalment inutilitzades tècnicament per al gravat». En un comunicat fet públic a través del seu advocat, José María Pou, Moore afageix que la inutilització d'aquestes planxes «s'efectuà en acabar la impressió de la tirada autoritzada per l'artista» i que «són totalment autèntiques, realitzades per la mà de Dalí», i que únicament i exclusivament s'han emprat per realitzar la tirada de gravats autoritzada.

• EXPOSICIONS

Les muntanyes de González El pintor canari Pedro González inaugurà ahir, a la galeria Rayuela de Madrid, la seva nova producció plàstica, Montaás, integrada per devuit pintures de format variat i execució recent, en les quals ofereix una visió personal de les planures i muntanyes que envolten el Teide. Amb aquesta presentació, en què va ser present el director general de Cultura, Juan Antonio Díaz Almeida, l'autor, després d'un breu descans retorna a la pintura abstracta i figurativa que sempre l'ha caracteritzat, per plasmar amb Montañas els paisatges més característics de la Laguna. En cadascun dels quadres que componen la mostra, predominen les tonalitats clares i fosques amb les quals l'artista reflecteix la seva mirada cap a l'entorn que el rodeja.EFE.

• BIBLIOTEQUES

Preocupen les reestructuracions El grup municipal del PSM-Entesa Nacionalista de l'Ajuntament de Palma manifesta la seva preocupació davant els rumors d'una possible reestructuració dels fons bibliogràfics de les biblioteques de Cort i Llabrés. El portaveu, Sebastià Serra, expressà la seva inquietud pel fet de moure un fons antic, ja que des del punt de vista de patrimoni bibliogràfic «és un tema molt delicat». DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris